Metro-portal.hr

objavljeno 29.10.2016. 08:01:00
1. 11.

Privremena regulacija prometa za Dan Svih Svetih 2016.

U cilju stvaranja što manjih gužvi i dostojanstvenog obilježavanja Dana Svih Svetih, gradske službe pozivaju posjetitelje da za dolazak na groblja koriste javni prijevoz

Kako do gradskih groblja
Kako do gradskih groblja (Arhiva)

Privremena regulacija prometa u Zagrebu govori sljedeće - promet prema zagrebačkim gradskim grobljima u vrijeme blagdana Svih Svetih odvijat će se ograničeno te će vožnja u tim pravcima biti zabranjena za sva vozila osim za autobuse ZET-a i taksije.

U cilju stvaranja što manjih gužvi i dostojanstvenog obilježavanja Dana Svih Svetih, gradske službe pozivaju posjetitelje da za dolazak na groblja koriste javni prijevoz te da se pridržavaju navedenih regulacija prometa i uputa policijskih službenika, prometnih redara i djelatnika ZET-a na terenu.

Groblje Mirogoj

Prema privremenoj regulaciji prometa, koju je odobrio Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, promet će u ulici Kaptol biti zabranjen za motorna vozila osim autobusa ZET-a od subote 29. listopada do utorka, 1. studenog do 21 sat.

Osim za autobuse ZET-a, taksije i vozila s akreditacijom promet će biti zabranjen u utorak na Mirogojskoj cesti na dijelu od Rockefellerove do kružnog toka na Mirogoju, Remetskom cestom od Mirogojske do Kamenitog stola te u Ulici Kameniti stol na dijelu od Remetske do Ulice Remete.

Promet Mirogojskom cestom od Remetske do kružnog toka na Mirogoju te u Ulici H. Bollea bit će zabranjen u srijedu.

Taksi vozila i vozila s posebnom dozvolom moći će se kretati Remetskom od Mirogojske do južnog ulaza na parkiralište kod Krematorija te kroz parkiralište prema sjeveru, a vozila iz pravca sjevera (Kameniti stol) moći će ući na sjeverni ulaz parkirališta.

Zabranjuje se svim vozilima skretanje lijevo iz Remetske ceste prema kružnom toku Mirogoj (od Krematorija prema Mirogoju), u utorak 1. studenoga.

Promet Ulicom Nova Ves na dijelu od Vrančićeve do Degenove ulice u utorak će se odvijat  jednosmjerno, u smjeru prema jugu. Vozačima će u utorak također biti zabranjeno lijevo skretanje iz Ribnjaka u Degenovu ulicu.

U utorak će za sav promet biti zatvorena Bijenička ulica, na dijelu od Srebrnjaka do Laščinske ulice 144 te Laščinskom ulicom na dijelu od Laščinskog Borovca do Bijeničke ulice.

Jednosmeran promet u utorak će se odvijati Bijeničkom na dijelu od Aleje H. Bollea do Srebrnjaka (smjer sjever), kao i u Ulici Srebrnjak na dijelu od Bijeničke do kružnog toka na Petrovoj (smjer jug).

Vozilima, osim ZET-a, u utorak će biti zabrajeno desno skretanje iz kružnog toka na Petrovoj u Ulicu Srebrnjak. Također se zabranjuje parkiranje na Bijeničkoj cesti na dijelu od Aleje H. Bollea do Ulice Srebrnjak. Od subote do srijede bit će zabranjeno parkiranje u Ulici Kameniti stol na dijelu od Remetske ceste do Ulice Remete.

Groblje Miroševec

U smjeru groblja Miroševec promet će za motorna vozila, osim autobusa ZET-a i taksija biti zabranjen od subote do ponedjeljka u Aleji tišine na dijelu od Stare Oporovečke do Ulice Mramorni prilaz.

U ulici R. Kolaka na dijelu od Ljubijske do Grižanske ulice, u Grižanskoj ulici od Ulice M. Deanovića do Ulice R. Kolaka, Novačkom ulicom od Potočke do Ulice Pesteri promet će u utorak biti zabranjen za sva vozila osim autobusa ZET-a, taksija i vozila s akreditacijama.

Alejom Tišine i Mramornim prilazom promet će, osim za vozila ZET-a, bit će zabranjen u utorak, dok će za sav promet, osim autobusa ZET-a, taksija i vozila s dozvolama biti zatvorena zona raskrižja Stara Oporovečka - Aleja tišine i Oporovečka - Kolakova - Grižanska - Aleja tišine.

Ulicom M. Deanovića u smjeru istoka u utorak će se promet odvijati jednosmjerno.

Parkiranje će u utorak biti zabranjeno u Ulicama Aleja Tišine, Mramorni prilaz i Oporovečka na dijelu od Mramornog prilaza do Grižanske ulice.

Groblje Markovo polje

U smjeru Markovog polja promet će se jednosmjerno odvijati u Aleji mira za sva vozila, osim vozila ZET-a, u smjeru istoka, od subote do ponedjeljka,  te u srijedu.

Promet u Vugrovečkoj ulici na dijelu od Varaždinske do parkirališta na Markovu Polju te u Aleji mira na dijelu od Zlatarske do parkirališta na Markovu Polju bit će zabranjen u utorak, osim za taksije, vozila invalida i vozila s važećim posebnim dozvolama,

Parkiranje i zaustavljanje bit će zabranjeno u Aleji mira, od subote do ponedjeljka i u srijedu.

29.10.2016. 08:01:00
http://metro-portal.hr/privremena-regulacija-prometa-za-dan-svih-svetih-2016/101005/