Metro-portal.hr

objavljeno 14.06.2017. 16:03:00
WOW!

Pristigle 9.864 tražbine Agrokorovih vjerovnika

U Agrokoru je završen prvi dio procesa prijave tražbina vjerovnika, u sklopu kojeg su zaprimljene 9.864 tražbine. Rok za njihovu obradu je 60 dana, nakon čega slijedi objava utvrđenih iznosa tražbina na ploči Trgovačkog suda

Gazda ima 10 tisuća vjerovnika...
Gazda ima 10 tisuća vjerovnika... (Arhiva)

Nakon što je 10. travnja otvoren postupak izvanredne uprave nad Agrokorom i njegovim povezanim i ovisnim društvima, svi vjerovnici Agrokora pozvani su da prijave svoje tražbine izvanrednom povjereniku u roku od 60 dana, odnosno do 9. lipnja.

U proteklome razdoblju zaprimljene su ukupno 9.864 tražbine. Do sada je zaprimljeno 8.038 pošiljaka, od kojih veliki broj sadrži i nekoliko prijava tražbina. U procesu prijave sudjelovao je veliki broj vjerovnika, koji su svoje tražbine prijavljivali sukladno zadanim procedurama i obrascima, a mnogi od njih nakon usklađivanja svake pojedine tražbine s društvima Agrokor koncerna koja su obuhvaćena postupkom izvanredne uprave. Dodatne prijave tražbina za društva za koja je rok prijave do 9. lipnja 2017. očekuju se u ovom tjednu, ukoliko su poslane poštom ili nekom drugom kurirskom službom, a nose adekvatan datum slanja, kazala je izvršna direktorica u Agrokoru Marta Bogdanić.

Tijekom proteklog mjeseca vjerovnici su na internetskoj stranici Agrokora mogli pročitati dodatni poziv za usklađivanje stanja otvorenih stavaka s kompanijama dužnicima, kao i poziv za predaju prijave potraživanja u što skorijem roku, kako bi se izbjegle eventualne poteškoće kod predaje u zadnjim danima.

Također, vjerovnici su komunicirali s timom za prijavu tražbina te tako dobivali upute vezane za način prijave tražbina i način postupanja.

Sve pristigle prijave se urudžbiraju, skeniraju i digitaliziraju kao priprema za daljnju obradu i provjeru s kompanijama. Na tom procesu trenutačno radi tim od pedesetak ljudi, navodi se u priopćenju.

Očekuje se još i pristizanje prijava za povezana i ovisna društva navedena u dopuni rješenja Trgovačkog suda od 21. travnja, a rok za te prijave istječe 20. lipnja, ističu u Agrokoru.

14.06.2017. 16:03:00
http://metro-portal.hr/pristigle-9-864-trazbine-agrokorovih-vjerovnika/105564/