Metro-portal.hr

objavljeno 07.12.2018. 13:01:00
SAVJETI

Prirodni načini za rješavanje proširenih vena

Prije nego što rezervirate svoj termin za laser, isprobajte ove učinkovite i potpuno prirodne metode u vašem domu

Riješite se vena na prirodan način
Riješite se vena na prirodan način (Arhiva)

Postoji nekoliko načina kako spriječiti nastajanje ili se riješiti proširenih vena. Neki se odlučuju na skupocjene operacije i estetske zahvate, a drugi se posvete prirodnim načinima koji su manje štetni za zdravlje. 

Prije nego što rezervirate svoj termin za laser, isprobajte ove učinkovite i potpuno prirodne metode u vašem domu:

Eterična ulja - mnoga eterična ulja poboljšavaju cirkulaciju, a u isto vrijeme ublažavaju neuravnotežene hormone. Jedan od najboljih načina liječenja proširenih vena je korištenje ulja čempresa. Pokušajte utrljavati pet kapi na noge dva puta dnevno i ponavljajte tu praksu nekoliko tjedana. 

Koristite bilje - pripravci od borovnice i divljeg kestena efektivni su i sasvim sigurni za uklanjanje proširenih vena. Osim toga, borovnica i divlji kesten umanjuju oticanje i bolove u zglobovima, a možete ih koristiti za dijareju, grčeve u PMS-u i probleme s cirkulacijom općenito. 

Održavajte zdravu kilažu - pretile osobe više naginju razvijanju proširenih vena, a posebice pretile žene i stariji ljudi. Višak mase dodaje pritisak na vene i može dovesti do upala u velikim venama u nogama. Studija objavljena u Huffington postu tvrdi da postoji značajna veza između pretilosti i pojave proširenih vena. Zdrava kilaža spriječit će nastajanje istih. 

Vježbajte - redovitom tjelovježbom regulirate protok krvi i umanjujete upale. Lista beneficija vježbanja poprilično je dugačka. Dugotrajno sjedenje prekriženih nogu i glave prema van potpuno blokira cirkulaciju i povećava šanse za nastanak proširenih vena. Vježbajte pola sata i barem tri tjedno, a učinci bi trebali biti vidljivi već kroz mjesec dana. 

07.12.2018. 13:01:00
http://metro-portal.hr/prirodni-nacini-za-rjesavanje-prosirenih-vena/115766/