Metro-portal.hr

objavljeno 13.01.2018. 11:15:00
SAVJETI :)

Prirodni način za uklanjanje sijede kose

Ako želite isprobati prirodni recept za uklanjanje sijedih i kosu poštedjeti bojanja i kemikalija isprobajte uklanjanje kokosovim uljem

Riješite se sijedih na prirodan način
Riješite se sijedih na prirodan način (Shutterstock)

Sijeda kosa danas više ne mora biti pokazatelj starosti, naprotiv sve je češće prisutna bez obzira na dob osobe. Ali, postoji prirodno riješenje za uklanjanje sijedih.

Većina osoba misli kako je jedino riješenje za uklanjanje sijedih, tj prikrivanje, bojanje kose, ali boja je puna štetnih kemikalija koje uzrokuju trajno oštećenje kose. Ako želite isprobati prirodni recept za uklanjanje sijedih i kosu poštedjeti bojanja i kemikalija isprobajte uklanjanje kokosovim uljem.

Neki od glavnih uzročnika pojave sijedih je starenje, genetika, životni stil i stres. Ako je uzrok starenje to se događa zato što tijelo s godinama prestane proizvoditi melanin zbog čega kosa postaje siva, ako je uzrok genetika tu se nema što posebno reći osim da se početak starenja seli s generacije na generaciju.

Ako je pak uzrok sijedenja životni stil znači da se osoba nezdravo hrani i premalo spava što uzrokuje prerano sijedenje jer tijelo ne dobiva sve potrebne hranjive tvari te stres koji kao i nedostatak sna isto tako uzrokuje pojavu sijedih.

 

13.01.2018. 11:15:00
http://metro-portal.hr/prirodni-nacin-za-uklanjanje-sijede-kose/109680/