Metro-portal.hr

objavljeno 07.11.2013. 11:29:40
PRIRODA DAJE

Prirodni lijekovi protiv nervoze i stresa

Umjesto da se šopate raznim tabletama, dozvolite prirodi da napravi posao na lak, jednostavan i bitno zdraviji način

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)

Nervoza i stres prate nas stalno, imali posao ili ne, tako da je potrošnja lijekova koji otklanjaju simptome ovih stanja u stalnom porastu.

Naravno, na taj način samo debljamo novčanike farmaceuta, i to potpuno bespotrebno, jer nam je priroda dala dovoljno mogućnosti da to napravimo na zdrav način. Vježbanje je prva stvar koju bismo trebali napraviti kad osjetimo nervozu ili stres, a osim toga ima nekoliko biljaka koje će nam pomoći.

Lavanda je jedna od biljaka koje se od davnina koriste za smirenje i rješavanje problema s nesanicom. Možete nakapati eterično ulje lavande u kupku prije spavanja, ili skuhati čaj za smirenje. Ona opušta mišiće, smiruje nervozu i blagotvorno djeluje na probleme sa spavanjem.

Majčina dušica ima puno ljekovitih sastojaka i u listu i u cvijetu, a eterično ulje također opušta mišiće. Čaj od majčine dušice priprema se u poklopljenoj posudi kako ne bi izgubio svoje blagotvorne sastojke, a dovoljno je preliti žlicu majčine dušice s dva decilitra vrele vode i nakon pola sata imate sjajan i učinkovit čaj.

Kamilica opušta cijelo tijelo, omekšava mišiće i smiruje tkiva, a veće doze čaja pomažu kod nesanice.

Stoga, umjesto u ljekarnu, svratite do biljne ljekarne po sušene pripravke ovih biljaka i vaši će problemi s nervozom i stresom biti brzo riješeni na zdrav način.

07.11.2013. 11:29:40
http://metro-portal.hr/prirodni-lijekovi-protiv-nervoze-i-stresa/81464/