Metro-portal.hr

objavljeno 20.05.2012. 20:45:00
POMOĆ NADOHVAT RUKE

Prirodne solucije za podočnjake

Ova jednostavna rješenja mogu vam pomoći da izgledate bolje

Kako se riješiti podočnjaka
Kako se riješiti podočnjaka (Wikipedia)

Kriške krastavca - radi se o vrlo popularnom tretmanu. Samo položite kriške svježeg krastavca na oči i pričekajte da djeluje. No što kaže znanost? Tehnički, niska temperatura može uzrokovati sužavanje krvnih žila, stoga je naticanje privremeno reducirano. Ipak, ova metoda može samo ublažiti podočnjake, ne ih i potpuno ukloniti.

San - ključ za ljepše oči zasigurno je i dovoljna količina sna. San može reducirati crvenilo očiju i napuhane podočnjake, ali će učiniti malo po pitanju eliminacije tamnog pigmenta. Neki stručnjaci savjetuju korištenje jednog ili dva jastuka kako bi glava za vrijeme sna bila na povišenom položaju, a to sprječava nakupljanje tekućine u podočnjacima.

Pravilna prehrana - premda dijeta obično nema direktnu ulogu na podočnjake, određena hrana može pomoći zdravlju kože. Zeleni čaj sadrži povoljne antioksidanse, te ima protuupalna svojstva koja štite stanice kože.

Losos pak sadrži astaksantin, kartenoid koji poboljšava elastičnost kože, dok su avokado i jaja bogati izvori biotina, vitamina koji pomaže održavati zdravu kožu.

20.05.2012. 20:45:00
http://metro-portal.hr/prirodne-solucije-za-podocnjake/58646/