Metro-portal.hr

objavljeno 19.05.2010. 16:21:01
DAVIS CUP

Pripreme za susret Hrvatske i Srbije odvijaju se bez poteškoća

HTS se odlučio za odigravanje meča u Splitu jer je u tom gradu 2005. krenuo pobjednički pohod Hrvatske na Davis Cup

Davis Cup Hrvatska
Davis Cup Hrvatska (Andrej Švoger/Cropix)

Pripreme za organizaciju četvrtfinalnog susreta teniskog Davis Cupa između Hrvatske i Srbije, koji će se igrati u Splitu od 9. do 11. srpnja, odvijaju se bez poteškoća, a Split je organizacijom utakmica prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u rukometu pokazao da ima iskustva za organiziranje velikih sporstkih događaja kakav će biti i predstojeći teniski meč, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Splitu.

Izvršna ravnateljica Hrvatskog teniskog saveza (HTS) Marina Mihelić, glavni tajnik Teniskog saveza Srbije (TSS) Duško Orlandić i predstavnica Međunarodne teniske federacije (ITF) Justine Albert u svojim su izjavama posebice izrazili zadovoljstvo što će se ovaj teniski meč igrati u Spaladium areni.

Marina Mihelić je izjavila kako se HTS odlučio za odigravanje ovog meča u Splitu jer je 2005. godine u Splitu krenuo pobjednički pohod teniske reprezentacije Hrvatske na Davis Cup, dodavši kako i sada postoje šanse za takav uspjeh. Po njenim riječima, šanse za prolaz dalje su podjednake, odnosno 50:50, ali je prednost Hrvatske što igra pred domaćom publikom.

Duško Orlandić, glavni tajnik Teniskog saveza Srbije, složio se da su šanse dviju reprezentacija podjednake, ali je ipak malu prednost dao Srbiji zbog igrača koji za nju nastupaju, istaknuvši Novaka Đokovića i Zimonjića.

Predstavnica ITF Justine Albert je istaknula kako je zadovoljna što pripreme za ovaj teniski meč teku bez poteškoća. Na upit smatra li teniski dvoboj Hrvatske i Srbije mečem visokog rizika, ona je odgovorila niječno, rekavši kako ITF na taj meč gleda kao i na sve ostale u četvrtfinalu Davis Cupa.

Orlandić je rekao da će iz Srbije u Split doći 1.000 navijača, koliko po pravilima Davis Cupa pripada ulaznica gostujućim navijačima, ali da neće biti potrebe za njihovim dodatnim "educiranjem" jer se ne radi o navijačkim skupinama kao u nogometu ili košarci, nego pretežito o obiteljima koje će doći na ljetovanje u Split i odgledati ovaj meč.

Na upit kako gleda na ulogu sadašnjeg savjetnika teniske reprezentacije Srbije Nikole Pilića, rođenog Splićanina i bivšeg izbornika hrvatske reprezentacije, Orlandić je kazao da Pilića treba ostaviti na miru da sam donese odluku o tomu. "Ako Pilić bude došao u Split, mislim da će doći kao gledatelj", kazao je Orlandić. Pri tomu je također rekao kako reprezentacija Srbije ove ili iduće godine želi osvojiti Davis Cup, te da joj je potrebno Pilićevo iskustvo, ali istodobno Pilić u predstojećem meču dviju reprezentacija ima pravo na svoju odluku, jer je legenda svjetskog tenisa.

Odgovarajući na upit u vezi ranijih izjava izbornika srbijanske teniske reprezentacije Bogdana Obradovića u kojima se protivio odigravanju predstojećeg meča u Splitu tražeći odigravanje u Zagrebu, Orlandić je kazao da je ta izjava medijski prenapuhana. (hina/metro-portal)

19.05.2010. 16:21:01
http://metro-portal.hr/pripreme-za-susret-hrvatske-i-srbije-odvijaju-se-bez-poteskoca/40405/