Metro-portal.hr

objavljeno 13.05.2011. 20:10:00
CRKVA:

Pripreme za Papin posjet idu po planu

Svi koji žele doći na susret s Papom na hipodromu u nedjelju, 5. lipnja, mogu se za ulaznice prijaviti u svojim župama

Papa
Papa (Getty Images)

Na redovitoj sjednici odbor Zagrebačke nadbiskupije za pripremu pohoda Svetoga Oca Benedikta XVI. Hrvatskoj, priopćeno je da pripreme za Papin pohod idu svojim tijekom i sve će biti spremno na vrijeme, prenosi Hina.

Mladi će se u subotu, 4. lipnja, susresti s Papom u molitvenom bdijenju na Trgu bana Josipa Jelačića. U bdijenju će svi koji to žele, bez obzira na dob, moći sudjelovati i na trgu ispred zagrebačke katedrale te na Kaptolu gdje će biti postavljeni videozidovi i razglas. Za prostor na katedralnom trgu i Kaptolu nisu potrebne prijave i ulaznice. Odlazeći s trga, Sveti Otac će se provesti papamobilom Kaptolom te blagosloviti okupljene na trgu ispred zagrebačke katedrale i na Kaptolu.

Pripreme za nedjeljno misno slavlje na hipodromu 5. lipnja također su u punom jeku kao i prijave hodočasnika. Svi koji žele doći na susret sa Svetim Ocem na hipodromu u nedjelju, 5. lipnja, mogu se za ulaznice prijaviti u svojim župama.

Kako je istaknuo kardinal Bozanić, "pohod Svetoga Oca našoj Domovini milosni je trenutak za sve, i za vjernike i za sve ljude dobre volje". Zahvalio je svima koji su u organizaciji te pozvao sve vjernike da se odazovu pozivu na susrete sa Svetim Ocem.

13.05.2011. 20:10:00
http://metro-portal.hr/pripreme-za-papin-posjet-idu-po-planu/58821/