Metro-portal.hr

objavljeno 25.03.2015. 11:55:00
NAJAVE

Prinz berlinskog Watergatea ponovno u Splitu

S prvim danima proljeća klub Kameleon nam dovodi u goste miljenika splitske publike Mitju Prinza, DJa i producenta koji je svojim konstantnim radom i talentom oblikovao berlinsku scenu.

Mitja Prinz stiže u Kameleon
Mitja Prinz stiže u Kameleon (Kameleon)

Iako kroz različite pravce, u glazbi je od svoje devete godine. Instrumente je naučio svirati na klasični način, a put prema elektronskoj glazbi pronašao je kroz soul, funk i jazz. Biti za DJ pultom i puštati glazbu koja usrećuje ljude njegova je najveća strast, no ono što ga danas inspirira je moderna tehnologija koju primjenjuje u studiju dok stvara glazbu.

Prije točno dvadeset godina legendarni berlinski klub Tresor pružio mu je priliku i ponudio rezidenciju što je Mitja objeručke iskoristio. Postao je poznat po svojim maratonskim setovima koji su znali trajati i po 14 sati, a za istoimeni label kluba snimio je mixani album koji mu je otvorio vrata brojnih svjetskih i europskih klubova. Ono što je uslijedilo bila je vlastita večer u klubu WMF gdje je zajedno s Dixonom predstavio Berlinu novi zvuk gradeći ga kroz gostovanja glazbenika kao što su Metro Area i Larry Heard.

Produkcija je za Mitju neizostavni dio u karijeri svakog dj-a pa je posljednjih 15 godina, osim za pultom, vrijeme provodio u studiju producirajući elektronsku glazbu, ali i glazbu za filmove i reklame. Njegov debitantski EP ˈJack Crackˈ uvelike su podržali kolege iz svijeta elektronske scene i mnogobrojna publika, nakon čega je nastavio nizati EP-ove i remixe za različite labele. Trenutno surađuje sa Show-B-em, vlasnikom Lossless labela te radi na novom EP-u za Ian Pooley-ev Pooledmusic.

Ono na što je posebno ponosan je rezidencija u klubu Watergate, koja traje već gotovo desetljeće, to je ujedno i najduža rezidencija u povijesti berlinske scene! Večer pod nazivom YES! profilirala se kroz artiste poput Carl Craiga, Radio Slavea i Moodymanna te je i danas jedna od najposjećenijih večeri ovog omiljenog berlinskog kluba.

Uz Mitju ovu subotu 28.ožujka nastupaju residenti kluba Kameleon Luka Jakir i Pille.

Ulaznice se mogu nabaviti na ulazu kluba po cijeni od 40 kn do ponoći, a poslije ponoći ulaznica je 50 kn.    

Mitja Prinz Facebook

Mitja Prinz Soundcloud

E!Nights

www.kameleon.hr

25.03.2015. 11:55:00
http://metro-portal.hr/prinz-berlinskog-watergatea-ponovno-u-splitu/90822/