Metro-portal.hr

objavljeno 03.01.2010. 16:10:50
OTAC JE GLAVNI

Princ William neće potkopavati Charlesa

Palača je reagirala na medijsko izvješće temeljeno na dokumentu koji je procurio iz palače prošlog mjeseca da kraljica Elizabeta želi da njezin unuk postane "kralj iz sjene"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Britanki princ William izjavio je da neće potkopavati ulogu svoga oca, princa Charlesa, kao nasljednika krune, piše Sunday Telegraph.

William, drugi u redu za nasljedstvo britanske krune, želi provesti iduće godine usredotočen na svoju vojnu karijeru, rekao je za taj list glasnogovornik palače St. James, službene rezidencije prinčeva Williama i Harryja,

"Princ William neće biti 'kralj iz sjene' i ta se mogućnost niti ne razmatra", kazao je glasnogovornik. "Tijekom idućih nekoliko godina princ će se fokusirati prvenstveno na vojnu karijeru", dodao je.

Palača je reagirala na medijsko izvješće temeljeno na dokumentu koji je procurio iz palače prošlog mjeseca da kraljica Elizabeta želi da njezin unuk postane "kralj iz sjene".

To je izvješće izazvalo nagađanja, posebice u međunarodnim medijima, da će William preskočiti svog oca u redu za nasljednika krune.

03.01.2010. 16:10:50
http://metro-portal.hr/princ-william-kralj/29889/