Metro-portal.hr

objavljeno 22.12.2009. 19:10:01
PLEMENITI PLEMIĆ

Princ William beskućnik na jednu noć

Drugi u liniji za nasljednika krune princ William, umjesto u palači, noć je proveo u jednoj uličici na minus četiri stupnja Celzijeva

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Mračna pokrajnja uličica u središtu Londona ne može se usporediti s palačom, ali je upravo to prijeteće i hladno mjesto okruženo kantama za smeće princ William prošli tjedan izabrao da prespava noć kako bi istaknuo problem mladih beskućnika, javlja u utorak AP.

Hladnu noć, s temperaturom od minus četiri stupnja Celzijevih, princ William, drugi u liniji za nasljednika krune, proveo je na mostu Blackfriars zajedno sa Seyiem Obakinom, voditeljem dobrotvorne udruge "Centrepoint" koja skrbi o beskućnicima. William je pokrovitelj udruge od 2005.

"Nadam se da ću ovim iskustvom moći bolje sagledati problem kako bih pomogao najranjivijoj populaciji na našim ulicama", rekao je William.

"Siromaštvo, duševna bolest, droga, alkoholizam i raspad obitelji djeluju tako da ljudi postanu i ostanu beskućnici", dodao je William. Kako je rekao Obakin, on i princ William su iskusili što znači biti izložen cičoj zimi, tvrdom i hladnom betonu, strahu od dilera, svodnika i grubijana. (hina/metro-portal)

22.12.2009. 19:10:01
http://metro-portal.hr/princ-william-beskucnik-na-jednu-noc/29195/