Metro-portal.hr

objavljeno 28.02.2008. 22:31:16
OTKRIVENA TAJNA

Princ Harry tajno u Afganistanu

Britanske vlasti potvrdile da se princ bori protiv talibana

Harry na prvoj crti bojišnice boravi već deset tjedana
Harry na prvoj crti bojišnice boravi već deset tjedana

Princ Harry bori se protiv talibana u Afganistanu, priznalo je jučer britansko Ministarstvo obrane. Zločesto dijete britanske kraljevske obitelji nalazi se u afganistanskoj pokrajini Helmand već deset tjedana, a tajnu je jučer prvi razotkrio američki internetski portal Drudge Report, a vijest su potom prenijeli australski magazin New Idea i njemački Bild.

U jučerašnjem priopćenju, koje je Ministarstvo obrane, nakon što je vijest ‘provaljena’, bilo prisiljeno objaviti, ističe se da je grupa britanskih novinara nedavno posjetila Harryja na njegovu položaju u Afganistanu, a dogovor je bio da se priča objavi nakon što se prijestolonasljednik vrati na sigurno u London. Takav ‘deal’ sklopljen je s novinarima nakon što je prinčev odlazak u Irak otkazan, jer Harryju, nakon napisa u novinama, nije mogla biti jamčena sigurnost.

Ratne želje‘Najgore što se može dogoditi jest da moje prijatelje iz vojske pošalju u Irak, a meni zabrane odlazak. Bilo bi neizdrživo vući guzicu po dvorcu i razmišljati: ‘Što se sada događa s Davidom ili Derekom?’, izjavio je Harry 2005. godine. 

- Vrlo sam razočaran što su strani mediji odlučili objaviti tu priča bez konzultacija s nama - kazao je Sir Richard Dannatt, zapovjednik britanske vojske. - Posljednja dva i pol mjeseca pokazala su da je princ Harry sposoban obavljati sve dužnosti kao i bilo koji drugi vojnik njegova čina i iskustva. Bio je potpuno involviran u sve operacije i izlagao se jednakom riziku kao i njegovi suborci - nastavio je Dannatt.

U priopćenju ministarstva kaže se da će britanski vojni vrh uskoro odlučiti hoće li Harry, budući da je njegovo tajno služenje u Afganistanu razotkriveno, i dalje ostati na meti talibana ili će ga povući s bojišnice. Apelira se na britanske i svjetske medije da sad ne pokušavaju doći u kontakt s princom i da nastoje ne pratiti svaki njegov korak u Afganistanu. (METRO)

28.02.2008. 22:31:16
http://metro-portal.hr/princ-harry-tajno-u-afganistanu/3718/