Metro-portal.hr

objavljeno 29.05.2009. 19:09:35
povjerenstvo po povjerenstvo

Primorac imenovao Povjerenstvo koje će promijeniti zakon o visokom obrazovanju

Koliko će učiniti povjerenstvo vidjet će se, ako ne udovolji studentskim zahtjevima slijedi vruća jesen

(Duje Klarić/CROPIX)

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac imenovao je Povjerenstvo za izradbu promjene zakonske regulative o visokom obrazovanju, potvrđeno je danas u Ministarstvu.

U Povjerenstvu su predstavnici sveučilišta i studenata zagrebačkoga, osječkoga, riječkoga, dubrovačkoga, zadarskoga, pulskoga i splitskoga sveučilišta te Ministarstva znanosti obrazovanja i športa.

Sa Sveučilišta u Zagrebu članovi Povjerenstva su prorektorica Ksenija Turković, prof. Damir Markučić s Fakulteta strojarstva i brodogradnje, prof. Amir Hamzić s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, Luciano Dešković, student Arhitekonskog fakulteta, i Jure Marinković, student Filozofskog fakulteta.

Sa Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku imenovani su prorektor Drago Žagar, prof. Tomislav Jurić s Poljoprivrednog fakulteta i Igor Gavranović, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta.

Predstavnici Sveučilišta u Rijeci su prof. Vinko Kandžija s Ekonomskog fakulteta, prof. Predrag Šustar s Filozofskog fakulteta i Ivan Dobrović, student Pravnog fakuleteta.

Sa Sveučilišta u Dubrovniku imenovani su prorektor Vedran Batoš i studentica Valentina Bulić.

Predstavnici Sveučilišta u Zadru su prorektor Srećko Jelušić i studentica Ivana Dujić.

Sa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli imenovani su prof. Marli Gonan Božac i student Aldo Šuran, a sa Sveučilišta u Splitu prorektor Igor Zanchi, prof. Aleksandar Jakir s Filozofskog fakulteta i predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta Petar Razović.

U Povjerenstvo je imenovano pet članova iz Ministarstva znanosti s državnim tajnikom Radovanom Fuchsom na čelu.

Povjerenstvo je dužno izraditi prijedlog promjena zakonske regulative, kriterije studiranja te sustav kreditiranja i stipendiranja studenata, koji će se primijeniti do početka akademske 2010./2011. godine.

Ministar znanosti, obrazovanja i športa imenovao je spomenuto povjerenstvo na osnovi zaključaka Rektorskog zbora od 28. travnja, kad je predloženo da se pristupi promjeni zakonske legislative o visokom obrazovanju kojom će se definirati novi sustav studiranja i sudjelovanja u troškovima studiranja. Također svim će se socijalnim kategorijama omogućiti jednak pristup visokom obrazovanju primjenom novog sustava stipendiranja i kreditiranja.

29.05.2009. 19:09:35
http://metro-portal.hr/primorac-imenovao-povjerenstvo-koje-ce-promijeniti-zakon-o-visokom-obrazovanju/18403/