Metro-portal.hr

objavljeno 17.05.2018. 16:01:00
PRIJAVITE KLINCE

Prilika za srednjoškolce koji žele više

Nakon uspješno održane zimske akademije, Hrvatski ured za kreativnost i inovacije u razdoblju od 20. do 24. kolovoza 2018. u Zagrebu organizira drugu ljetnu školu Innovation Academy za učenike srednjih škola

Uči se puno korisnoga
Uči se puno korisnoga (Innovation Academy)

U proteklih godinu dana odkad je pokrenut, u Innovation Academy projektu za učenike srednjih škola sudjelovalo je više od 250 polaznika koji su kroz ljetnu i zimsku školu te mjesečna okupljanja proširivali svoje znanje te stjecali vještine iz područja poput IT-a, digitalizacije, projektnog menadžmenta, programiranja i marketinga.

Danas, godinu dana kasnije, u tijeku je organizacija ljetne škole Innovation Academy koja će se održati od 20. do 24. kolovoza u Zagrebu na Visokom učilištu Algebra. Ljetna škola okupit će stotinjak sudionika srednjoškolske dobi koji će tijekom četiri petodnevna programa imati priliku proširiti svoje redovno obrazovanje te se pripremiti za izazove budućnosti.

Organizator Innovation Academy projekta je Hrvatski ured za kreativnost i inovacije koji je nakon uspjeha ostvarenog u organizaciji najveće međunarodne konferencije za mlade na ovim prostorima - LEAP Summit, odlučio pokrenuti i projekt namjenjen mlađoj publici. Voditeljica projekta, Iva Fabris, otkrila je više detalja o ljetnoj školi Innovation Academy: "Zbog velikog interesa za programima ljetne škole, ove godine proširili smo ponudu na čak četiri programa između kojih polaznici mogu birati, a sve s ciljem da što bolje odgovorimo na njihove zahtjeve i omogućimo im stjecanje znanja i vještina koje žele i zaslužuju. Osim niza radionica i predavanja vođenih od strane vrhunskih mentora, u program smo uveli i posjete uspješnim poduzećima te rješavanje stvarnih studija slučaja poznatih tvrtki kako bi sudionicima što bolje približili stvarne izazove današnjice te potaknuli njihovu kreativnost. Vjerujemo da će veliki broj srednjoškolaca, ali i njihovih roditelja, ponovno prepoznati priliku koju Innovation Academy projekt nudi."

Kotizacije za ljetnu školu Innovation Academy su u prodaji, a do kraja mjeseca aktualan je i poseban popust od 450 kuna umjesto redovnih 890 kuna. Prijave su moguće na službenoj stranici projekta: https://innovationacademy.huki.hr/

17.05.2018. 16:01:00
http://metro-portal.hr/prilika-za-srednjoskolce-koji-zele-vise/112177/