Metro-portal.hr

objavljeno 17.06.2011. 15:31:00
NORDNORGE

Prikazivanje norveških fjordova - najduži program na svijetu

NRK je postavio devet kamera na brod "Nordnorge", koji plovi uz obalu od norveškoga jugozapada do krajnjeg sjevera te zemlje

Pogled s Nordnorgea
Pogled s Nordnorgea (Nrk.no)

Ako želite otkriti veličanstvene norveške fjordove i ponoćno sunce a da se ne pomaknete s mjesta i ne potrošite nijednu lipu, uključite se u program norveške televizije NRK i pratite "najduži program na svijetu", piše Hina.

NRK je postavio devet kamera na brod "Nordnorge", koji plovi uz obalu od norveškoga jugozapada do krajnjeg sjevera te zemlje. Putovanje traje 8.043 minute (134 sata) i NRK se obvezao da će ga prenositi u cijelosti.

"Nordnorge" je s 314 putnika isplovio u četvrtak navečer iz luke u Bergenu i krenuo prema sjevernim vodama, gdje tijekom ljeta sunce ne zalazi. Krajnje odredište mu je Kirkenes, mjesto na krajnjem sjeveroistoku Norveške, na granici s Rusijom, gdje ponoćno sunce sja sve do 21. srpnja. Putnici, a i televizijski gledatelji tijekom plovidbe mogu vidjeti veličanstvene norveške fjordove u njihovu punom sjaju. Prijenos možete pratiti i na internetu ako kliknete na ovaj link.

17.06.2011. 15:31:00
http://metro-portal.hr/prikazivanje-norveskih-fjordova-najduzi-program-na-svijetu/60267/