Metro-portal.hr

objavljeno 18.10.2010. 20:15:32
JANDROKOVIĆ UPOZORAVA

Prijevremeni izbori izazvali bi zastoj pregovora sa EU

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija odbacio je mogućnost prijevremenih parlamentarnih izbora istaknuvši kako sadašnja vlada ima "stabilnu većinu" u Saboru

Gordan Jandroković
Gordan Jandroković (CROPIX)

"Legitimno je i posve normalno da oporba pokušava prikupiti dovoljan broj potpisa za izglasavanje nepovjerenja vladi, ako to želi. Međutim, s obzirom na parlamentarnu situaciju i na stabilnu većinu bit će to još jedan politički poraz SDP-a i Zorana Milanovića", rekao je ministar Jandroković novinarima u Splitu odgovarajući na upit kako komentira oporbeni početak prikupljanja potpisa za glasovanje o povjerenju hrvatskoj vladi.

Na upit hoće li se prijevremeni izbori održati u proljeće iduće godine, ministar Jandroković odgovorio odrično ponovivši kako je "vladajuća većina stabilna". "Siguran sam da ćemo završiti pregovore s EU u prvoj polovici 2011. godine a na izbore ići krajem 2011. godine", rekao je ministar Jandroković.

"No, kada bi zamislili takvu situaciju (prijevremene izbore), onda s punom odgovornošću kao ministar vanjskih poslova i europskih integracija mogu reći da bi nastao ozbiljan zastoj u našem pregovaračkom procesu, da bi nam značajno vrijeme taj proces pregovora bio prolongiran, a siguran sam da nitko tko je dobronamjeran takvo što ne želi", dodao je Jandroković. (hina/metro-portal)

18.10.2010. 20:15:32
http://metro-portal.hr/prijevremeni-izbori-izazvali-bi-zastoj-pregovora-sa-eu/49927/