Metro-portal.hr

objavljeno 29.04.2011. 13:59:21
???

Prijavljen 14-godišnji Sinjanin koji je dijelio lovu po školi

Četrnaestogodišnjak je našao 50.000 eura kad je išao po ćevape, a njegova majka tvrdi da je novac namjeravao vratiti

Općinskome državnom odvjetništvu za mladež policija je zbog utaje prijavila maloljetnika koji je prije desetak dana kod kafića u Sinju pronašao torbu s novcem, priopćila je splitsko-dalmatinska Policijska uprava prenosi Hina.

Policija je 14-godišnjaka osumnjičila da je 16. travnja na terasi kafića u Sinju pronašao torbu u kojoj je bilo 50.000 eura.

Maloljetnik je torbu uzeo i novac zadržao, a lokalni mediji prenijeli su vijest da je 14-godišnjak dio novca podijelio sa školskim kolegama.

Tijekom kriminalističke istrage policija je utvrdila kako je vlasnik torbe i novca 65-godišnji poduzetnik iz Splita. Slobodna Dalmacija objavila je kako je riječ o triljskom građevinskom poduzetniku Branimiru Živaljiću porijeklom iz Čaporica koji je u zadnjih dvadeset pet godina izgradio imidž pouzdanog i kvalitetnog građevinara koji zapošljava na desetke ljudi. 

Njegova građevinska tvrtka "Božen@ Co" d.o.o. zapošljava 40-ak ljudi i postoji već 16 godina, dok tvrtka "Croex-trade" za proizvodnju privrednog eksploziva i miniranje postoji od 1993. i sada zapošljava 15 ljudi.

Branimir Živaljić kaže da se te večeri sastao ispred "Pinjura" s jednim inženjerom kojega do tada nije ni znao.

- Ja sam njemu pokazivao neke nacrte vezano uz neke nekretnine i tražio njegovo mišljenje. Bili smo tu možda dvadesetak minuta na štekatu ispred "Pinjura". Krenuo sam autom kući, a taj čovjek je ostao u Sinju. Da mi nema novca doznao sam tek u nedjelju ujutro i o tome odmah obavijestio policiju. Mislio sam iskreno da više taj novac nikada neću vidjeti, ali zahvaljujući profesionalnosti sinjske policije ja ću svoj novac dobiti natrag - kazao je za Slobodnu poduzetnik kojemu je policija sve vrijeme savjetovala da medijima ne govori ništa.

 

29.04.2011. 13:59:21
http://metro-portal.hr/prijavljen-14-godisnji-sinjanin-koji-je-dijelio-lovu-po-skoli/58284/