Metro-portal.hr

objavljeno 18.06.2016. 10:32:00
PRIJAVITE SE!

Prijave za startup natjecanje Zagreb Connect službeno su otvorene!

Zagreb Connect odlična je prilika startupovima da se predstave poslovnim anđelima, a najbolji timovi bit će u mogućnosti prezentirati svoje ideje na konferenciji pred 400 poslovnih anđela i investitora

Prijavite se na Zagreb Connect
Prijavite se na Zagreb Connect (Zagreb Connect)

EBAN Winter University 2016, najveća europska konferencija poslovnih anđela koja se održava u Zagrebu u 29. i 30. studenog 2016, postat će središnje mjesto okupljanja za sve poduzetnike, investitore, poslovne anđele i startup entuzijaste iz svih dijelova Europe i svijeta. Dva dana konferencije donosi predavanja, panele i govore najvećih stručnjaka startup industrije, priliku za networking te uvid u najnovije trendove na tržištu.

Neizostavan dio konferencije je i startup natjecanje Zagreb Connect koje će prijavljenim timovima omogućiti vidljivost na globalnoj razini. Prijava se vrši preko obrasca na stranici, a svi zainteresirani imaju vremena prijaviti se do 01.rujna 2016.

„Iznimno smo ponosni smo što smo uspjeli dovesti ovakvu konferenciju u našu zemlju. Svi koji djeluju u Hrvatskoj svjesni su izazova koje ono stavlja pred njih te je ova konferencija osmišljena upravo kao idealni spoj tj. razmjena iskustva koji će pridonijeti uspješnosti razvoja našeg ekosustava " izjavio je Davorin Štetner, predsjednik CRANE-a. Govoreći o samom natjecanju, naglasio je kako je natječaj otvoren za startupove iz čitavog svijeta te dodao kako će EBAN konferencija i natječaj pružiti pravi poticaj startup zajednici za dalje.

Posebnu snagu konferenciji pružaju ovogodišnji partneri - agencija HAMAG BICRO te Izraelska ambasada, čime se konferencija dodatno širi izvan granica Europe. Izraelska ambasada na konferenciju dovodi i tri visoko rangirana govornika koji će se aktivno uključiti u program konferencije te mentoriranje finalista Zagreb Connecta.

Ambasadorica Izraela u Hrvatskoj Njena ekselencija Zina Kalay Kleitman rekla je kako „Veleposlanstvo države Izraela već treću godinu sudjeluje u ovom projektu, a razlog je taj što je Država Izrael broj 1 u tome području. Naši startupovi se prodaju za ogromne novce, što donosi veliki prihod državi. " Govoreći o nadolazećoj EBAN Winter Unversity konferenciji dodala je „Za ovu konferenciju ćemo dovesti troje stručnjaka iz ovog područja - jednog koji ima startup, jednog predstavnika državnog tijela koje se bavi podržavanjem startupova te jednog investitora tj.poslovnog anđela. Naši stručnjaci dolaze s ciljem da sa sudionicima podijele svoja iskustva."

Svaki prijavljeni tim na Zagreb Connectu moći će se predstaviti u službenoj brošuri konferencije koja će se distribuirati poslovnim anđelima diljem svijeta, a 20 najboljih prezentirat će svoje ideje pred 1700 sudionika konferencije uključujući 400 poslovnih anđela i investitora.

Nagradni fond natjecanja iznosi 50.000 eura, a sudjelovanje u finalu uključuje i mentorstvo od strane uglednih domaćih i inozemnih poduzetnika i poslovnih anđela. Dan uoči konferencije, 28. studenog održat će se bootcamp za finaliste gdje ih očekuju intenzivne radionice te prilika da usavrše svoj pitch za konferenciju.

Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba naglasio je kako će EBAN Winter University konferencija dići natjecanje Zagreb Connect na jednu višu razinu, a time pozitivno utjecati na čitavu startup zajednicu. „Osim važnosti koje natjecanje i konferencija imaju za startup zajednicu, jačanje ove zajednice od iznimne je važnosti Gradu Zagrebu jer izravno djeluje na mogućnost zapošljavanja i samozapošljavanja u gradu. A po tom parametru, Grad Zagreb se zaista može pohvaliti statistikom koja ga svrstava uz bok drugim svjetskim metropolama."

Obrazac za prijavu kao i sve informacije o natjecanju Zagreb Connect mogu se pronaći na službenoj web stranici konferencije http://ebanwu2016.com/, a rok za prijave timova je 01. rujna 2016 godine.

18.06.2016. 10:32:00
http://metro-portal.hr/prijave-za-startup-natjecanje-zagreb-connect-sluzbeno-su-otvorene/98692/