Metro-portal.hr

objavljeno 07.05.2010. 15:17:02
DOLAZAK PREMIJERA HARPERA

Prijatelji životinja apeliraju protiv pokolja tuljana

Povodom dolaska Stephena Harpera u Hrvatsku, udruga "Prijatelji životinja" zamolila je Ivu Josipoviću i Jadranku Kosor da apeliraju na kanadskog premijera

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
"Vjerujemo da ste upoznati da je Hrvatska bila među prvim zemljama u svijetu koja je 28. ožujka 2006. uz Meksiko, SAD, Belgiju, Nizozemsku i Sloveniju zabranila uvoz krzna i proizvoda od tuljana. Broj zemalja koje su im se priključile uvelike se povećao otkako je nedavno i čitava Europska unija uvela takvu zabranu", stoji u dopisima predsjedniku Ivi Josipoviću i premijerki Jadranki Kosor.

"Ovim iznimno važnim korakom Hrvatska je pokazala da može biti među zemljama predvodnicama u svijetu kada je u pitanju zaštita i etičan odnos prema životinjama, a Vaše zalaganje za sudbinu tuljana u Kanadi moglo bi biti od presudne važnosti za opstanak vrste. Zahvaljujemo na Vašoj potpori i srdačno Vas pozdravljamo", stoji u dopisima koje je danas predsjednik udruge "Prijatelji životinja" Luka Oman uputio predsjedniku i premijerki. (hina/metro-portal)

07.05.2010. 15:17:02
http://metro-portal.hr/prijatelji-zivotinja-apeliraju-protiv-pokolja-tuljana/39489/