Metro-portal.hr

objavljeno 14.03.2018. 20:01:00
ZNATE LI?

Prevarene žene obično karakterizira jedna stvar - samopouzdanje

Žene razvijaju takvozvani radar za prepoznavanje "partnera manje vrijednosti"

Prevarene su žene ipak u prednosti
Prevarene su žene ipak u prednosti (Pixabay)

Prevara boli, tome zasigurno nećemo poreći, no znanstvene činjenice ukazuju na to da prevarene žene krasi karakteristika koja im ide u prilog.

U 96 zemalja i na 5 705 ljudi provelo se istraživanje kako bi se saznalo kakve posljednice na osobama ostavlja prekid izazvan prevarom, a rezultati su bilivrlo zanimljivi.

Naime, za žene postoji nekoliko dobrih stana koje proizlaze iz činjenice da su bile prevarene (osim toga što su se riješile partnera sklonog varanju) - rast u psihološkom smislu i mudrost da sljedeći puta odabere bolje.

Na kraju krajeva, pravi gubitnik druga je žena koja je dobila partnera kojemu je dokazano da je spreman prevariti.

Dr, Craig Morris, jedan od autora istraživanja navodi da prevarena žena mora prijeći period tugovanja, no na kraju će izaći kao osoba s više iskustva što se tiče procjenjivanja budućih partnera. 

Studija saznaje da 6-12 mjeseci nakon prevare, žene razvijaju veću emocionalnu inteligenciju i veće samopouzdanje. Postaju svjesnije ponašanja novog partnera, vlastitog načina ophođenja s njime, te imaju općenito više samopouzdanja.

Razvijaju takvozvani radar za prepoznavanje "partnera manje vrijednosti" što znači da će sljedeći puta odabrati partnera koji će se prema njima ponašati bolje. 

Ako vam to nije dovoljna utjeha, imamo za vas još jednu znanstveno dokazanu činjenicu. Naime, veza između muškarca koji je prevario i žene s kojom je prevario svoju partnericu, u velikom postotku slučajeva ne uspije.

Piše: Andrea Holi
14.03.2018. 20:01:00
http://metro-portal.hr/prevarene-zene-obicno-karakterizira-jedna-stvar-samopouzdanje/110861/