Metro-portal.hr

objavljeno 23.04.2011. 20:55:51
ŠEKS ODGOVARA MESIĆU

Preuzeo sam samo transkripte vezane uz rad HDZ-a

Vladimir Šeks izjavio je da je kao vršitelj dužnosti predsjednika HDZ-a u ime stranke preuzeo transkripte u Uredu predsjednika koji su se odnosili na rad HDZ-a

Fotografija vijesti

"Ja sam kao vršitelj dužnosti predsjednika HDZ-a od strane tadašnjeg predstojnika Ureda predsjednika Ivice Kostovića pozvan u Ured predsjednika i došao sam zajedno s Ivom Sanaderom, koji je bio član predsjedništva HDZ-a, i preuzeo sam u ime HDZ-a transkripte koji su bili vezani uz djelovanje HDZ-a", rekao je večeras Šeks Hini.

Dodao je da su se transkripti odnosili isključivo na razgovore koje je tadašnji predsjednik RH i HDZ-a Franjo Tuđman vodio s različitim ljudima iz HDZ-a. Jedan dio transkripata koji su se odnosili na obitelj Tuđman preuzeo je Miroslav Tuđman, kazao je Šeks. Ustvrdio je da je transkripte preuzeo komisijski. "To sam ja komisijski preuzeo, potpisao preuzimanje i predao ih u HDZ", kazao je Šeks.

Rekao je da o primopredaji postoji zapisnik u kojem je potpisao da preuzima točno određene transkripte s klasifikacijskim brojem. "Primjerice, klasifikacijski transkript pod brojem tim i tim", kazao je. U opću ocjenu tvrdnji koje je bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić iznio u svom tekstu za Novi list Šeks nije želio ulaziti.

Mesić je u tom tekstu golemom laži nazvao tvrdnje da je po dolasku na Pantovčak preuzeo svu dokumentaciju svoga prethodnika, navodeći da su ti dokumenti, uključujući i "famozne transkripte", bili porazbacani po cijelom uredu. Rekao je da je, uz ostale, dio transkripata preuzeo Vladimir Šeks.

23.04.2011. 20:55:51
http://metro-portal.hr/preuzeo-sam-samo-transkripte-vezane-uz-rad-hdz-a/58085/