Metro-portal.hr

objavljeno 11.02.2013. 06:01:00
HAAG

Presudom Mladiću gasi se Haaški sud

U slučajevima koji ne budu pravomoćno završeni do kraja rada ICTY-ja, taj posao nastavit će privremeno tijelo Međunarodnog kaznenog suda

Serge Brammertz objasnio Srbima planove suda
Serge Brammertz objasnio Srbima planove suda (Arhiva)

Serge Brammertz, glavni haaški tužitelj je u intervjuu 'Blicu' rekao da se uskoro očekuje presuda Vojislavu Šešelju, a do kraja 2014. godine i Radovanu Karadžiću, te podsjetio da su trenutno aktivne još samo tri optužnice, a Tužiteljstvo će okončati svoj posao kad i ti slučajevi budu završeni.

'Više nema optuženika na slobodi i nema više slučajeva u predraspravnoj fazi, Tribunal završava posljednja suđenja i žalbe. Trenutno imamo još tri aktivne optužnice: Karadžić, Mladić i (Goran) Hadžić, i kada to završimo, posao je gotov', rekao je Brammertz 'Blicu'.

On je objasnio da će u slučajevima koji ne budu pravomoćno završeni do kraja rada ICTY-ja, taj posao nastaviti privremeno tijelo Međunarodnog kaznenog suda, o čemu je odlučilo Vijeće sigurnosti UN prije dvije godine.

To privremeno tijelo bavit će se pitanjima poput zaštite svjedoka, primjene kazni, suradnje s državama koje potražuju informacije od Tribunala i mogućnim žalbenim predmetima u slučajevima Karadžić, Mladić, Šešelj i Hadžić.

11.02.2013. 06:01:00
http://metro-portal.hr/presudom-mladicu-gasi-se-haaski-sud/76441/