Metro-portal.hr

objavljeno 11.11.2010. 09:25:00
TOP 10

Preplaćene zvijezde - glumci koji zarađuju više nego što zaslužuju

Časopis Forbes odabrao je deset glumaca koji imaju pretjerano visoke honorare za svoje osrednje uloge

Adam Sandler i Seth Rogen
Adam Sandler i Seth Rogen (Getty Images)

Glumci poput Toma Cruisea, Matta Damona i Drew Barrymore po filmu zarađuju i po nekoliko milijuna dolara. Časopis Forbes istražio je jesu li skupi honorari hollywoodskih zvijezda opravdani pri čemu je u obzir uzeo plaću glumaca, budžet filma te prodaju kino ulaznica i DVD-a. Istraživanjem je obuhvaćeno 36 najskupljih glumaca koji su u posljednjih pet godina igrali u najmanje tri filma koji su pak prikazani u više od 500 kina.

10. Jim Carrey - S posljednja dva filma "Reci Da" i "Broj 23" nije postigao očekivani uspjeh. U svaki uloženi dolar u Carreyja producentima se vraća 8,60 dolara.

9. Adam Sandler - Odnos 1:8,45 dolara Sandlera čini iznadprosječno dobro plaćenim glumcem. S komedijom "Grown Ups" koja je već zaradila 270 milijuna dolara mogao bi ispasti s popisa preplaćenih glumaca.

8. Vince Vaughn - Stručnjak za komedije u posljednje vrijeme sa svojim omiljenim žanrom nije imao previše sreće. Filmskim studijima je priskrbio 8,35 dolara za svaki dolar uložen u njega.

7. Matt Damon - Proslavio se ulogom Jasona Bournea u istoimenoj trilogiji, ali mu drugi filmovi postižu osrednje rezultate. Forbes je izračunao da investitori mogu očekivati 8,3 dolara zarade od jednog uloženog dolara u Damona.

6. Drew Barrymore - Jedina žena među prvih deset. Filmovi poput "Svi smo super" i "Blefer" nisu ispunili očekivanja, a omjer uloženog i zarađenog kod Drew iznosi 1:7,45 dolara.

5. Tom Cruise - Forbes smatra da čak i veliki Tom Cruise previše zarađuje. Nakon filmova "Mission Impossible" nije se uspio vratiti na glumački vrh pa mu se zarada srozala na 7,20 dolara po jednom uloženom.

4. Seth Rogen - Kanađanin koji se proslavio ulogama u komedijama doživio je debakl filmom "Funny People" koji je zaradio manje (71 milijuna) od cjelokupnog budžeta (75 milijuna). Rogenov osobni omjer time se uvelike pokvario te danas iznosi 1:6,75 dolara.

3. Denzel Washington - Na trećem mjestu nalazi se Denzel Washington koji više nije magnet za publiku te se svakim dolarom uloženim u njega može zaraditi "samo" 5,10 dolara.

2. Eddie Murphy - uspjeh je postigao komedijama "Dr. Doolittle" i "Beverly Hills Cop" nakon čega su se zaredali promašaji. Murphy danas investitorima vraća 4,45 dolara.

1. Will Ferrell - Uvjerljivo na prvom mjestu nazati se bivša zvijezda Saturday Night Lifea koji vrh Forbesove ljestvice preplaćenih glumaca zauzima drugi puta u nizu. U svaki uloženi dolar u njega producentima se vraća 3,35 dolara.

11.11.2010. 09:25:00
http://metro-portal.hr/preplacene-zvijezde-glumci-koji-zaradjuju-vise-nego-sto-zasluzuju/51032/