Metro-portal.hr

objavljeno 08.11.2018. 14:32:00
SAZNAJEMO

Preokret u Münchenu: Uli Hoeness javno podupire Niku Kovača

Predsjednik Bayerna Uli Hoeness u prošlosti je više puta negativno komentirao rad Nike Kovača. Uoči velikog derbija protiv Borussije Dortmunda Honess podupire Hrvata

Niko Kovač dobio je podršku Hoenessa
Niko Kovač dobio je podršku Hoenessa (Arhiva)

S pobjedom u Ligi prvaka nad AEK Atenom (2:0) Niko Kovač privremeno je osigurao mir u Bayernu. Ipak, trenutna sezona još uvijek ne ide prema planu kod njemačkog prvaka. Bavarci su na trećem mjestu u Bundesligi i imaju već četiri boda zaostatka za Borussijom Dortmund.

U subotu će doći do izravnog dvoboja između Bayerna i Borussije. Momčad Luciena Favrea imat će jedinstvenu priliku pred svojim navijačima srušiti velikog rivala i pobjeći im na sedam bodova prednosti. Na kladionicama Dortmund je favorit, tko se želi kladiti može koristiti bet365.

U prošlosti su uvijek bile verbalne borbe uoči velikog derbija između te dvije ekipe. Ovaj put, međutim, iz Bayerna guraju Borussiju u ulogu favorita kako je izjavio predsjednik Uli Hoeness „Borussia vodi u prvenstvu i igra jako dobar nogomet". 66-godišnjak poznat je po svojim javnim izjavama, pa je tako nedavno vrijeđao novinara i bivše igrače. Ipak, nakon pobjede protiv AEK-a i uoči derbija protiv Borussije ublažio je retoriku.

Isprika Bernatu i podrška Kovaču

Prije dva tjedna predsjednik Bayerna vrijeđao je bivšeg igrača Bayerna Juana Bernata. Hoeness se na kraju ipak posuo pepelom i ispričao se lijevom beku PSG-a: „Jako mi je žao što sam uvrijedio Bernata i njegovu igru". Bernat se snašao u Parizu bolje nego u Münchenu i prema onlinecasino.de, PSG ove sezone može daleko u Ligi prvaka.

Hoenss je prije nekoliko tjedana također kritizirao svog trenera Niku Kovača. Prije važne utakmice protiv Dortmunda Hoeness se dotaknuo i momčadi te trenera Kovača, koji je dobio javnu podršku šefa njemačkog velikana: „Imamo momčad u tranziciji i mladog trenera pred kojim je još puno posla. Moramo biti strpljivi'", rekao je. „Prije mjesec dana žalili ste se da je Bundesliga dosadna, a sada kada više nije dosadna, opet ne valja'", dodao je.

Kovač: Borussija je favorit

Nakon utakmice protiv AEK-a progovorio je i Niko Kovač, koji vodeću momčad Bundeslige vidi kao blage favorite a ne svoju momčad: ''Lagani su favoriti jer igraju doma. Moramo podići svoju igru protiv Borussije, ali to će biti drugačija utakmica. Oni također napadaju, što će nam otvoriti prostor i dati priliku za postizanje golova'', najavio je veliki derbi Kovač.

08.11.2018. 14:32:00
http://metro-portal.hr/preokret-u-munchenu-uli-hoeness-javno-podupire-niku-kovaca/115315/