Metro-portal.hr

objavljeno 23.04.2011. 21:32:20
ODLAZAK VELIKANA BRITANSKE KOMEDIJE

Preminuo scenarist "Mućki" John Sullivan

John Sullivan, scenarist jedne od najomiljenijih britanskih televizijskih serija "Mućke", umro je u 65. godini života, objavio je BBC

Fotografija vijesti

Sullivan je tjednima bio hospitaliziran na odjelu intenzivne skrbi bolnice u Surreyu zbog virusne upalne pluća. Sir David Jason, koji je igrao ulogu Del Boya u seriji "Mućke" (Only Fools and Horses), izjavio je da je duboko pogođen gubitkom prijatelja. "Izgubili smo najboljeg pisca komedija naše zemlje ali nam je ostavio veliku ostavštinu, dar smijeha", rekao je Jason.

Nicholas Lyndhurst, koji je u seriji igrao Delovog brata Rodneya, izjavio je da je "šokiran" i "duboko ražalošćen" a prijatelja Sullivana je opisao kao "nedvojbeno" najboljeg britanskog televizijskog scenarista.

Mark Freeland, direktor produkcije BBC-jevih komedija, izjavio je da je Sullivan bio "Dickens naše generacije". "Sve što je pisao bilo je u osnovi o njegovom životu i apsurdnostima s kojima se suočavao, i izvanrednim osobama s kojima se susreo", rekao je Freeland.

"Mućke", u kojima su Jason i Lyndhurst glumili braću iz južnog Londona koji se uvijek nastoje brzo obogatiti, igrale su od 1981. do 1991. nakon čega je snimljeno još nekoliko prigodnih epizoda. Sullivan je također pisac serija Građanin Smith i Just Good Friends, te Rock & Chips.

23.04.2011. 21:32:20
http://metro-portal.hr/preminuo-scenarist-mucki-john-sullivan/58086/