Metro-portal.hr

objavljeno 20.04.2012. 11:08:30
1940. - 2012.

Preminuo pjevač The Benda Levon Helm

"Levon je preminuo spokojno, okružen obitelji, prijateljima i članovima grupe. Bit će zapamćen kao sjajan glazbenik i prekrasna duša", objavila je Helmova menadžerica

Fotografija vijesti

U četvrtak je u New Yorku u 71. godini nakon višegodišnje borbe s karcinomom umro Levon Helm, pjevač i bubnjar grupe The Band, prenosi Hina.

"Levon je preminuo spokojno, okružen obitelji, prijateljima i članovima grupe. Bit će zapamćen kao sjajan glazbenik i prekrasna duša", objavila je Helmova menadžerica Barbara O'Brien.

Trostruki dobitnik Grammyja bolovao je od raka grla od 1998. Časopis Rolling Stone uvrstio ga je na listu 100 najvećih pjevača svih vremena.

Ubrzo nakon smrti kolege glazbenici na društvenim su mrežama počeli izražavati žalost.

Bob Dylan napisao je kako je Levon jedan od posljednjih ljudi istinski velikog duha njegove i svake druge generacije. "Tako je tužno govoriti o tome. Još se sjećam prvog dana kada sam ga sreo kao i zadnjeg kada sam ga vidio. Nedostajat će mi", poručio je Dylan.

Loretta Lynn napisala je kako će Levon Helm uvijek imati posebno mjesto u njezinu srcu, i kao glumac i kao glazbenik.

Jeff Tweedy iz cijenjene alter-rock grupe Wilco napisao je kako je Levon ujedinio blues i country, ruralno i urbano, Sjever i Jug.

Članovi grupe Mercury Rev poručili su da ih je poznanstvo s njime promijenilo na bolje i zauvijek.

I grupa The Black Keys izrazila je tugu zbog, kako naglašavaju, odlaska jednog od najboljih pjevača i bubnjara.

Jim James iz grupe My Morning Jacket napisao je kako u glasu Levona Helma postoji nešto što se nalazi u svim našim glasovima. "To je vječni, bezvremenski glas koji nema rasu. Može pjevati pjevati s neviđenom dubinom i emocijama, ali također može prenijeti zabavno "režanje" dobrih starih vremena."

20.04.2012. 11:08:30
http://metro-portal.hr/preminuo-pjevac-the-benda-levon-helm/70232/