Metro-portal.hr

objavljeno 02.08.2011. 17:36:00
MEĐUDRŽAVNI SPOR

Premijerka se nada skorom rješenju situacije s Vatikanom

Jadranka Kosor tvrdi da Vlada sa Svetom Stolicom i kardinalom Bozanićem ima dobre odnose te da se nada skorom rješenju ovog imovinskog spora

Fotografija vijesti

Upitana da komentira priopćenje Svete Stolice u vezi spora nastalog zahtjevom talijanskih benediktinaca o povratu nekretnina, predsjednica Vlade rekla je da ga nije vidjela te ga zbog toga ne može komentirati, ali istovremeno je izrazila i uvjerenje da će se ova situacija razriješiti, piše Hina.

"Mogu samo reći da sam morala kao predsjednica vlade primiti i poslušati biskupa Milovana sa suradnicima i dati mu potporu jer situacija u kojoj se nalaze i on i biskupija je vrlo teška", izjavila je Kosor odgovarajući na pitanja novinara nakon svečane sjednice opuzenskoga Gradskog vijeća.

Također je rekla kako je napisala pismo Svetom Ocu Benediktu i tajniku Bertoneu te da je sigurna da će pomoći u razrješenju te situacije. "Također sam sigurna u dobru suradnju s kardinalom Josipom Bozanićem, kojega cijenim i poštujem, kao i našu dosadašnju suradnju", rekla je.

Ranije je danas kardinal Josip Bozanić, držeći misu na franjevačkom otočiću Visovcu, usred jezera rijeke Krke, u propovijedi izjavio kako slušamo razna tumačenja, bezobzirne i uvredljive primjedbe na račun Svetog Oca i njegove službe, koje bi u svakoj uljuđenoj zemlji morale naići na negodovanje.

Tiskovni ured Svete Stolice danas je u priopćenju na hrvatskom jeziku rekao da ovoj spor nije međudržavne, već isključivo crkvene naravi te da žale zbog činjenice da se ovo pitanje nepotrebno instrumentalizira i predstavlja na politički i demagoški način.

02.08.2011. 17:36:00
http://metro-portal.hr/premijerka-se-nada-skorom-rjesenju-situacije-s-vatikanom/61906/