Metro-portal.hr

objavljeno 15.09.2010. 13:20:44
PONOS NACIJE

Premijerka na druženju sa zlatnim vaterpolistima

Jadranka Kosor od vaterpolista je dobila repliku zlatne medalje, a igrači će dobiti po 27.000 kuna

Jadranka Kosor i vaterpolisti
Jadranka Kosor i vaterpolisti (Goran Mehkek / CROPIX)

Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor primila je danas igrače i članove stručnog stožera hrvatske vaterpolske reprezentacije koja je na Europskom prvenstvu u Zagrebu osvojila zlatnu medalju. "Želim vam u ime Vlade zahvaliti za puno radosti tijekom Prvenstva, te na vašim igrama i ponašanju. Vi ste uzor mladima, a sve što vam želim reći stane u dvije riječi 'veliko hvala'", kazala je premijerka Kosor, dodavši da je Vlada od početka podržala projekt EP-a.

Premijerka Kosor je napomenula da će na sutrašnjoj sjednici Vlada donijeti odluku o novčanim nagradama za osvajanje zlatnog odličja, po kojoj će svakom igraču pripasti 27.000, a članovima stručnog stožera po 16.200 kuna. Predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić zahvalio je premijerki na financijskoj potpori, bez koje bi bilo gotovo nemoguće organizirati EP.

"Uvjeren sam da su naši igrači svojim ponašanjem i igrama bili pravi promotori Zagreba i Hrvatske. Prije EP smo postavili dva cilja, biti dobri domaćini i osvojiti europsko zlato, koje nam je jedino nedostajalo", rekao je Bukić. 

Zasluženo zlatni

U ime igrača poruku zhvale uputio je kapetan reprezentacije Samir Barač, koji je izrazio uvjerenje da su navijači i svi građani Hrvatske ponosni na vaterpoliste. "Vjerujem da će i ovi igrači po završetku karijere jednako tako biti ponosni što su branili boje naše domovine", izjavio Barač. Izbornik reprezentacije Ratko Rudić kazao je da su naši igrači zlatnu medalju "iskovali" prije finala.

"Mukotrpno smo se pripremali za ovo odličje, ali bih želio posebno naglasiti da su svi sudionici EP-a bili puni hvale za organizaciju i gostoprimstvo. Voljeli bi da naš, kao i ostali športovi, dobiju još veću potporu, jer je to garancija da ćemo i ubuduće osvajati odličja na velikim natjecanjima", kazao je Rudić.

Vaterpolisti su premijerki Kosor uručili repliku zlatne medalje, a prijemu su nazočili i potpredsjednik Vlade Ivan Šuker, ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs, te ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta.(hina/metro-portal)

15.09.2010. 13:20:44
http://metro-portal.hr/premijerka-na-druzenju-sa-zlatnim-vaterpolistima/48003/