Metro-portal.hr

objavljeno 16.04.2008. 23:27:57

Premijere sportske verzije Ford Transita i Rangera

Ford će u Birminghamu lansirati kombi i pick-up sportskog izgleda

Novi Ford je plave boje s dvije bijele uzdužne linije
Novi Ford je plave boje s dvije bijele uzdužne linije

Za sajam komercijalnih vozila u engleskom Birminghamu, Ford Europe priprema serijsku verziju kombija Transit Connect SportVan. On ima plavu performance blue boju s dvije bijele uzdužne linije na krovu, poklopcu motora i prednjem braniku, što mu daje izrazito sportski izgled. Nastao je na temelju studije Connect Sport concept, predstavljene 2007. godine i ima cijeli niz detalja koji ga čine vrlo atraktivnim.

To su aluminijski naplatci sa sedam krakova i 18 cola, kromirana prednja maska, maglenke, zatamnjena stakla te stražnji krovni spojler u boji karoserije.

OpremaStandardna oprema sportskog Transita je vrlo bogata i uključuje kožom obloženi volan i ‘jabuku’ mjenjača, udobna i podesiva kožnata sjedala, trakcijsku kontrolu, klima- uređaj i ABS. 

Međutim, griješite ako mislite da je u njemu neki izrazito moćni motor. Transit Connect SportVan pokreće 1,8-litarski Duratorq TDCi dizelaš koji razvija 110 KS uz okretni moment od 250 Nm. Posjeduje još pomoć pri parkiranju Park Distance Control,  Bluetooth vezu, električne podizače stakala te retrovizore koji se podešavaju električno. Kombi vozilo Ford Transit Connect SportVan će u samo 300 komada biti u prodaji na ljeto 2008.

Ford će u Birminghamu predstaviti i pick-up model Ranger Wildtrak Le Mans. Na njemu je također karakteristična plava performance boja te uzdužne bijele linije koje izražavaju sportski karakter. Ranger je opremljen sa 3,0-litarskim Duratorq TDCi dizelašem koji razvija 156 KS.

Od bogate opreme Rangera Wildtrak treba svakako spomenuti klima-uređaj, kočnice s ABS-om, EBD (elektronsku distribuciju kočione sile), kao i grijana prednja sjedala da bi se putnici što bolje osjećali. (ŽS) 

16.04.2008. 23:27:57
http://metro-portal.hr/premijere-sportske-verzije-ford-transita-i-rangera/5996/