Metro-portal.hr

objavljeno 28.05.2010. 15:32:02
KNAP

Premijera nove predstave Kelkopa

Plesna premijera: Kelkope 'pojačane' zvukom benda Kawasaki 3P predstavljaju svoju novu predstavu

(Kelkope)

Premijera predstave www.justdance.com(e)home profesionalnog plesnog ansambla Kelkope održat će se u Kazalištu KNAP Kulturnog centra Peščenica, u nedjelju, 30. svibnja, s početkom u 20 sati. Glazbenu podlogu na premijeri novog samostalnog projekta Kelkopa 'začinit' će zagrebački bend Kawasaki 3P, a jedan od gostujućih umjetnika jest i Tomislav Ćiro Zirdum, prepoznatljiv po svom hip-hop plesnom stilu!

Svjesne današnjeg novog društva koje ima želju povezati se, ističu Kelkope, predstavom www.justdance.com(e)home žele predstaviti novu perspektivu plesne scene i procesa plesa koji će gledateljima omogućiti da osjete barem mali dio onoga što plesači prolaze na sceni.

Tako predstava donosi 'pogled iznutra' u probe, pripreme, prijedloge, odabir plesnog stila, glazbe i kostima jednog plesnog ansambla, kao i uvid u emocije i osobna stanja kroz koja, pripremajući predstavu, prolaze svi plesači koji sudjeluju u procesu stvaranja plesne predstave.

"Sve su to puzle koje čine cijelu sliku. Sve je to ono što predstoji sjaju kojeg publika na kraju vidi, a iza toga se odvija jedan paralelni svemir", poručuje Tamara Savićević, umjetnička voditeljica Kelkopa.

Kelkope su se dosad u KNAP-u predstavile uspješnim predstavama poput 'Bile jednom... Siluete kao moja...' i 'Vers' te plesnim radionicama na kojima su se, zbog posebnog osjećaja kojeg ovakav način rada pruža,dijelovi iz predstava 'Who I Am...' te 'Free Your Mind' obrađivali na samoj pozornici.

Predstava www.justdance.com(e)home na KNAP-ovom je rasporedu 1., 14., 15. i 17. lipnja, a kako biste nabavili ulaznice za ove izvedbe javite se Kelkopama na kelkope@kelkope.hr ili 091 311 1172.

O Kelkopama:

Profesionalni plesni ansambl Kelkope postoji i djeluje od 1993. godine. Do 2002. godine umjetnički voditelj ansambla je Guy Perkov, renomirani baletni prvak, a od 2002. nadalje Tamara Savićević, profesionalna koreografkinja i plesačica, jedna od suosnivačica ansambla.
Svoj profesionalni status dobili su 2004. godine, te se kroz ansambl educiralo mnoštvo perspektivnih plesača, od kojih su većina i danas članovi.

Ansambl iza sebe ima 10 samostalnih cjelovečernjih projekata i velik broj manjih plesnih komada koji su postavljeni u suradnji s gostujućim koreografima.
"Naš je glavni cilj stvaranje jedinstvenih plesnih predstava, ali i njegovanje Jazz balleta, kao glavni temelj za danas prepoznatljiv stil MTV Jazz dance."


28.05.2010. 15:32:02
http://metro-portal.hr/premijera-nove-predstave-kelkopa/41183/