Metro-portal.hr

objavljeno 18.02.2021. 16:01:00
SERIJE

Premijera dokumentarne HBO serije "Allen protiv Farrow"

Nagrađivani redateljski dvojac Kirby Dick i Amy Ziering predstavlja dokumentarnu seriju koja istražuje desetljećima dugu priču o jednom od najozloglašenijih holivudskih skandala

Alien protiv Farrow
Alien protiv Farrow (Arhiva)

Novi dokumentarac u četiri dijela „Allen protiv Farrow" (Allen v. Farrow) imat će premijeru 22. veljače na HBO GO-u kada stiže prva epizoda, dok će nove epizode u ponudi biti svakog idućeg ponedjeljka.

Nagrađivani redateljski dvojac Kirby Dick i Amy Ziering predstavlja dokumentarnu seriju koja istražuje desetljećima dugu priču o jednom od najozloglašenijih holivudskih skandala - optužbi protiv Woodyja Allena za seksualno zlostavljanje njegove tada 7-godišnje kćeri Dylan, naknadnom suđenju za skrbništvo s Miom Farrow, otkriću Allenove veze s Mijinom kćeri Soon-Yi, te kontroverznim posljedicama idućih godina. Nekoć proslavljeni partnerstvom ispred i iza kamera, životi Allena i Farrow nepovratno su bili slomljeni, a njihova proširena obitelj rastrgana javnim objavama optužbi za zlostavljanje i gorkim sporovima koji su uslijedili.

Ova potresna serija protkana je novim istraživačkim saznanjima, pomno skrojena od intimnih kućnih i nikad prije objavljenih audio i video snimaka, u kombinaciji sa sudskom dokumentacijom, policijskim dokazima i ekskluzivnim, podrobnim intervjuima s Miom Farrow, Dylan Farrow, Ronanom Farrow, obiteljskom prijateljicom Carly Simon, tužiteljem Frankom Macom, rođacima, istražiteljima, stručnjacima i drugim očevicima među kojima mnogi od njih prvi put javno govore o događajima. Serija također uključuje izjave istaknutih ljudi iz kulturnog života koji analiziraju Allenova filmska ostvarenja u širem kontekstu promišljajući kako javna otkrića o osobnom životu umjetnika mogu dovesti do ponovne evaluacije njihova rada.

Revolucionarni filmovi Kirbyja Dicka i Amy Ziering duboko su utjecali na američke institucije i kulturu, rezultirajući uvođenjem velikih promjena i dalekosežnim nacionalnim raspravama. Njihov rad prepoznala su i velika filmska i televizijska priznanja, što uključuje dvije nominacije za Oscar, a između ostalog su osvojili nagrade Emmy i Peabody. Njihov posljednji hvaljeni dokumentarac „Ispovijest" (On The Record) dostupan je u ponudi HBO GO-a.

Seriju „Allen protiv Farrow" režirali su Kirby Dick i Amy Ziering, producirali Amy Gerdy i Jamie Rogers, a izvršni producenti su Kirby Dick, Amy Ziering, Dan Cogan, Tara Lynda Guber, Regina K. Scully, Maiken Baird, Ian Darling, Steve Cohen i Paula Froehle, The Lozen Foundation, Debbie L. McLeod, Jenny Raskin i Geralyn White Dreyfous. Uredništvo potpisuju Mikaela Shwer i Parker Laramie, a glazbu Michael Abels. Sara Rodriguez je producentica za HBO, a izvršne producentice za HBO su Lisa Heller i Nancy Abraham.

18.02.2021. 16:01:00
http://metro-portal.hr/premijera-dokumentarne-hbo-serije-allen-protiv-farrow/130464/