Metro-portal.hr

objavljeno 09.02.2021. 09:31:00
HBO

Premijera dokumentarne HBO Europe serije

Nova dokumentarna HBO Europe serija „Vitalne funkcije: Istinita ljudska priča“ (Vitals. A True Human Story) imat će premijeru 11. veljače u 21.45h na HBO-u, a sve tri epizode su već dostupne na HBO GO-u.

Vitalne funkcije
Vitalne funkcije (HBO)

Serija pruža pronicljiv, dirljiv i inspirativni prikaz života u barcelonskoj bolnici u jeku pandemije COVID-19, istražujući fizičke i emotivne izazove s kojima se suočavaju pacijenti i zdravstveni radnici, ne samo na poslu, nego i kod kod kuće sa svojim obiteljima i bližnjima.

Bilježeći njihove intimne priče, redatelj i autor projekta Fèlix Colomer podsjeća nas na izvanrednu sposobnost čovječanstva za ljubav i dobrotu u najtežim okolnostima.

Fèlix Colomer je tim povodom izjavio: „Otkad je počela COVID-19 kriza, političari i mediji su nas preplavili podacima. Svakog dana 500 preminulih, 2000 zaraženih, 300 primljenih na odjeljenje intenzivne njege, 200 zdravstvenih radnika potrebnih u bolnici... brojke.

'Vitalne funkcije: Istinita ljudska priča' ostavlja brojke po strani i govori o ljudima. Naprimjer, upoznajemo Alfreda i Matilde, par koji se nakon 50 godina voli isto kao prvog dana kad su se upoznali, vidimo nevjerojatnu posvećenost medicinskih sestara Silvije i Ise, i čujemo priče pacijenata koji se bore s neizbježnom smrću. Oni su ti koji imaju vitalni značaj. Učenje od njih je od vitalnog značaja."

Hanka Kastelicová, potpredsjednica za dokumentarne HBO Europe sadržaje i izvršna producentica projekta, izjavila je: „Redatelj Fèlix Colomer je uspio dotaknuti ljudske krhkosti, istovremeno otkrivajući ogromnu moć ljubavi i obitelji, kao i profesionalne i osobne posvećenosti zdravstvenih radnika kada su suočeni s nepoznatim neprijateljem. 'Vitalne funkcije: Istinita ljudska priča' pruža dubinski uvid u veoma osobne trenutke protagonista i ostat će nevjerojatno svjedočanstvo o ovim nezaboravnim vremenima."

Izvršni producenti serije za HBO Europe su Hanka Kastelicová, Miguel Salvat i Antony Root.

09.02.2021. 09:31:00
http://metro-portal.hr/premijera-dokumentarne-hbo-europe-serije-vitalne-funkcije-istinita-ljudska-prica/130272/