Metro-portal.hr

objavljeno 30.11.2018. 10:01:00
PREDSTAVE

Premijera Binocular teatra: Štefica Cvek u raljama života

Autorica svjetskog glasa Dubravka Ugrešić ovim komadom daje upečatljiv vodič jednoj mladoj djevojci kako bi se ona što lakše mogla suočiti s najvećim od svih mogućih izazova - kako biti ženom?

Premijera koja se ne propušta
Premijera koja se ne propušta (Binocular teatar)

Evergreen suvremene hrvatske književnosti Štefica Cvek u raljama života duhoviti je roman o ljubavnim mukama mlade daktilografkinje iz jednog savim običnog ureda koja stanuje sa svojom starom tetom koja gubi zube po stanu.

Štefica Cvek zaključuje da se život nalazi negdje drugdje i čezne za ljubavlju, a kako joj sve to skupa nikako ne ide, poput Pepljuge, ostaje kući sakupljati grašak.

Suočava se s nemilosrdnom prirodom života tako karakterističnim za naše krajeve, šoferima, trokrilnim frajerima, frigidnim intelektualcima... Kupuje jednog priprostog papagaja, uvodi modne promjene te se počinje ponašati kao žena.

Nakon neizdrživih uvjeta života i teškog starta, u kojem je nalazimo na početku komada, pomoću svoje iskusne prijateljice Anuške uspijeva se pribrati, stati na noge i boriti se za svoj život. Zabrinuta da nikad neće izaći iz tog pepela, upisuje tečaj engleskog jezika te upoznaje Mistera Frndića, svog čovjeka s kojim neustrašivo kroči dalje kroz život.

Autorica svjetskog glasa Dubravka Ugrešić ovim komadom daje upečatljiv vodič jednoj mladoj djevojci kako bi se ona što lakše mogla suočiti s najvećim od svih mogućih izazova - kako biti ženom?

GLUME
Natalija Đorđević Štefica Cvek
Ranko Zidarić Trokrilni, Intelektualac, Mister Frndić
Ana - Marija Vrdoljak Teta iz Bosanske Krupe,Anuška

Odnosi s javnošću i medijima: Dalibor Jakus
Fotografija: Dinko Čvorić
Dizajn plakata : Gabrijela Farčić
Autorica romana: Dubravka Ugrešić
Suradnik na oblikovanju tona: Davor Popović
Dramatizacija i režija: Borna Armanini

Svečana premijera predstave 18. prosinca u 21 sat, Kino klub Grič, Jurišićeva 6
Prva izvedba 19. prosinca u 20 sati, Kino klub Grič, Jurišićeva 6
Druga izvedba 20. prosinca u 20 sati, Kino klub Grič, Jurišićeva 6

30.11.2018. 10:01:00
http://metro-portal.hr/premijera-binocular-teatra-stefica-cvek-u-raljama-zivota/115638/