Metro-portal.hr

objavljeno 16.03.2013. 18:50:16
LOKALNI IZBORI

Prema anketama, Bandića ćemo trpjeti još jedan mandat

Bandića podržava 38 posto, Rajka Ostojića 19, a Vladimira Ferdeljia 17 posto glasača. HDZ-ova kandidatkinja niti tri posto

Nećemo ga se tako lako riješiti

Podrška Milanu Bandiću prema rezltatima istraživanja portala PolitikaPlus i Ipsos Pulsa narasla je s 32,5 posto koliko je iznosila u studenome prošle godine, na 38 posto koliko iznosi danas.

Jedini kandidati koji imaju izgleda ući u drugi krug su Rajko Ostojić i Vladimir Ferdelji s 18, odnosno 17 posto glasova, a drugi kandidati nemaju nikakve šanse za ulazak u drugi krug. 

Kandidatkinja Zagrebačke nezavisne liste Tatjana Holjevac s Zagrebačke nezavisne liste ima podršku 5,5 posto građana. Branko Vukšić ispred Hrvatskih laburista dobio je podršku 3,8 posto ispitanih građana, a kandidatkinja HDZ-a Margareta Mađerić dobila je samo 2,8 posto podrške ispitanih građana. Njezin bivši stranački kolega, a sada nezavisni kandidat za gradonačelnika Zagreba Ante Zvonimir Golem  ima podršku od 1,6 posto građana.

Kandidat HSP-a i HČSP-a Siniša Šukunda dobio je podršku 0,4 posto građana, a na začelju je sa 0,4 posto podrške kandidat ASH-a, DSŽ-a i Saveza za promjene Zlatko Klarić.

Zanimljivo je da su glasači Milana Bandića mnogo češći među niže obrazovanim stanovništvom, mlađim osobama, osobama nižih prihodate su to oni iz iz manjih naselja oko Zagreba. Oko polovine glasača koji su za njega glasali u svibnju 2009. tvrdi da bi to napravilo opet.

16.03.2013. 18:50:16
http://metro-portal.hr/prema-anketama-bandica-cemo-trpjeti-jos-jedan-mandat/77083/