Metro-portal.hr

objavljeno 27.11.2014. 11:25:00
MLJAC?

Prekalorična pića koja trebate izbjegavati

Hladni dani odmah izazivaju želju za kalorijama, a osim što ih u sebe stavljamo hranom, moramo računati i na unos putem ovih izuzetno kaloričnih napitaka

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)

Kalorije se u hladnim danima lako nagomilaju debelo iznad prosjeka, a osim što nas hladni dani tjeraju na jaču hranu, obično zaboravljamo koliko kalorija unosimo kroz razne napitke koje konzumiramo.

Tako su razni napici na bazi kave možda i najopasniji - kavica s ovim i onim, malo šlaga, malo cimeta, sirupić ... sve skupa izgleda sjajno, fino je za poluditi, nije ni skupo, ali zato ima - od 500 do 650 kalorija, kao pošteni ručak! 

>> Pazite kakvu kavu pijete popodne >>

Gazirane sokove vjerojatno ne treba posebno spominjati, jer već i vrapci na grani znaju da se radi o vodi s bojom i puno, puno šećera koji će, recimo, povećati masnoću jetre za 140% i 30% kod svih ostalih organa.

Voćni frape zvuči sjajno, no zapravo se radi o običnom milkshakeu s puno šećera i zaslađenim sirupima, uz pokoji komadić voća za stvaranje privida zdravlja. Napravite svoj kod kuće i to će biti potpuno druga priča.

>> Najnezdraviji svakodnevni napitci >>

Energetska pića su strava u malim limenkama - jedna sadrži nevjerojatna 62 grama šećera i preko 250 kalorija, a vode s okusima su također - zašećerene vodice s bojom i puno, puno kalorija. 

Za kraj, uz približavanje raznih božićnih partyja - kokteli imaju nevjerojatno puno kalorija, samo jedna Pina Colada ima - 700!

27.11.2014. 11:25:00
http://metro-portal.hr/prekaloricna-pica-koja-trebate-izbjegavati/88665/