Metro-portal.hr

objavljeno 09.12.2015. 20:02:00
MA DA?!

Predvidite budućnost svoje veze - računalom

Reći da su računala ušla u sve pore života već je deplasirano, a sada su se uplela i u posao bračnih savjetnika predviđanjem problema u vezi

Računalce, računalce, reci ti meni ...
Računalce, računalce, reci ti meni ... (FreeDigitalPhotos)

Budućnost veze može se tražiti u horoskopu, kristalnoj kugli, kod bračnog savjetnika ili - od računalnog prrograma koji su razvili znanstvenici sa Sveučilišta Utah i USC Viterbi School of Engineering.

Njihovo je istraživanje pokazalo da su posebno razvijeni algoritmi u stanju predvidjeti ozbiljne probleme u vezi u čak 79 posto slučajeva, a posebno je zanimljivo da se radi o stvarima koje bračni terapeuti vrlo teško uočavaju.

Algoritmi su napravljeni za analizu tona glasa, a mjere se intenzitet, titranje i uzbuđenje glasa tijekom razgovora s partnerom. Analiza pokazuje razinu sreće u odnosu, a rezultati su se pokazali vrlo vjerodostojnima.

Naime, program je testiran na 100 parova koji su dvije godine proveli na bračnoj terapiji, a nakon toga su praćeni tijekom pet godina. 

Već je dugo poznato da način na koji partneri međusobno komuniciraju o problemima snažno utječe na kvalitetu njihovog odnosa, pa tako parovi kroz vrijeme počnu jasno neverbalno pokazivati kako se stvarno osjećaju, što pokazuju fine nijanse u glasu.

I evo još jednog radnog mjesta koje će uskoro preuzeti računala - bračni savjetnik.

09.12.2015. 20:02:00
http://metro-portal.hr/predvidite-buducnost-svoje-veze-racunalom/95439/