Metro-portal.hr

objavljeno 28.02.2008. 22:46:15

Predugo čekanje nije omelo Blanku Vlašić

Najbolja svjetska skakačica sa 205 cm najavila Svjetsko prvenstvo

Viroza i ozljeda nisu pomutili planove Blanke Vlašić uoči SP-a
Viroza i ozljeda nisu pomutili planove Blanke Vlašić uoči SP-a (Joško Ponoš/CROPIX)

Sjajnim nastupom u njemačkom Weinheimu najbolja hrvatska atletičarka Blanka Vlašić nastavila je svoj pobjednički niz. Blanka je na ‘Hochsprung Gala 2008’ slavila skokom od 205 centimetara što je najbolji rezultat ove sezone.

Bila je to 21. uzastopna pobjeda Splićanke, a šesta ove godine nakon trijumfa u Göteborgu, Arnstadtu, Banskoj Bistrici, Karlsruheu i Splitu. Svaki je put preskočila dva metra.

- Dugo je trajalo, predugo - kazala je odmah nakon završetka natjecanja.

- Sve što sam napravila u zagrijavanju je otišlo, pa sam ponovno trebala tražiti pravi ritam i uvoditi se u natjecanje - kazala je Blanka koja je sat i 25 minuta nakon početka mitinga čekala na svoj prvi skok jer su visine bile premale.
Nakon nove pobjede svjetska prvakinja u skoku u vis djelovala je smireno.

Blanka uoči ValencijeNekoliko rečenica Blanka je posvetila i nadolazećem Svjetskom prvenstvu. Rekla je da će sve suparnice biti spremne i da će ona nositi breme favorita. 

- Blanka mi je prije nekoliko dana rekla da želi u Weinheimu preskočiti 205 cm, ali da to ne spominjem novinarima. Ostalo je među nama, a ono što je vizualizirala je i ostvarila -  dodao je Joško Vlašić.

Najbolja hrvatska atletičarka je posljednja dva tjedna mirovala kako bi se posve oporavila od ozljede natkoljenice i viroze. Očito se dobro odmorila jer je u Weinheimu ponovno briljirala, što je sjajna najava Svjetskog dvoranskog prvenstva koje će se od 7. do 9. ožujka održati u Valenciji. (Hina) 

28.02.2008. 22:46:15
http://metro-portal.hr/predugo-cekanje-nije-omelo-blanku-vlasic/3722/