Metro-portal.hr

objavljeno 27.04.2012. 11:34:02
EP 2012

Predstavljeno trenutno stanje organizacije EP u boćanju

Prvenstvo će biti održano pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika RH Ive Josipovića, a nastupiti će oko 20 reprezentacija iz cijele Europe

EP u boćanju okupite će 20 reprezentacija
EP u boćanju okupite će 20 reprezentacija (EP)

Na tiskovnoj konferenciji u Puli predstavljeno je trenutno stanje priprema kao i ostala očekivanja u sklopu organizacije Europskog prvenstva u boćanju. Izaslanstvo Hrvatskog boćarskog saveza na čelu s predsjednikom Šime Bulićem, Istarskog boćarskog saveza s predsjednikom Valterom Krizmanićem, dopredsjednik FIB-e (Svjetkse boćarske Federacije), izbornik hrvatske boćarske reprezentacije Milan Celija i gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić u ime domaćina, u povodu predstojećeg Europskog prvenstva u boćanju, koje će se u rujnu ove godine održati u Pazinu, podsjetilo medije o važnosti ove manifestacije.

Prvenstvo će biti održano pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika RH Ive Josipovića, a nastupiti će oko 20 reprezentacija iz cijele Europe.

Gradonačelnik Krulčić izrazio je zadovoljstvo što će Pazin imati čast nakon 23 godine ponovno biti domaćin ovako važnog boćarskog natjecanja. PEUB 2012 održat će se u pazinskoj boćarskoj dvorani te na vanjskom terenu. Za potrebe gledatelja montirat će se dodatne tribine kako bi se omogućilo 500-600 mjesta. Uskoro će početi radovi na uređenju dvorane, izgradit će se dodatni potreban sadržaj kako bi se udovoljili svi zahtjevi koje je FIB-a postavila ispred Grada Pazina kao domaćina europskog prvenstva. Ulaznice će krenuti u prodaju za mjesec dana.

U tijeku je i selekcija igrača koji će ući u sastav hrvatske boćarske reprezentacije za predstojeće Europsko prvenstvo. Izbornik Milan Celija za sada ima u uvidu 13 igrača koji konkuriraju za reprezentaciju, ali će se selekcija smanjiti kada bude potrebno. Težak je zadatak pred izbornikom, koji mora odabrati one koji su u najboljoj formi i koji su potencijalni osvajači medalja.

Očekujući posljednje pripreme za Europsko prvenstvo, svi navijači i ljubitelji boćanja pozvani su u Pazin od 03. do 08. rujna kako bi u što većem broju podržali Hrvatsku reprezentaciju.

27.04.2012. 11:34:02
http://metro-portal.hr/predstavljeno-trenutno-stanje-organizacije-ep-u-bocanju/70456/