Metro-portal.hr

objavljeno 08.05.2009. 18:11:59
OSIJEK

Predstavljeno EP u streljaštvu

Najbolji strijelci iz 45 europskih zemalja vraćaju se u grad na Dravi nakon 24 godine.

(Tomislav Zorić, CROPIX)

Hrvatska, točnije grad Osijek, od 12. do 26. srpnja ove godine bit će domaćin još jednog velikog sportskog događaja, Europskog prvenstva u streljaštvu - EPSO '09.

Najbolji europski strijelci vratit će se u Osijek nakon 24 godine, grad na Dravi već je bio domaćinom ovog natjecanja 1985. Obnovljena streljana na Pampasu tako će drugi puta svjedočiti uzbudljivom sportskom događaju na kojem će do odličja pokušati doći više od 1.100 natjecatelja iz 45 europskih zemalja u sveukupno 38 disciplina.

Predsjednik Organizacijskog odbora i osječki gradonačelnik Anto Đapić istaknuo je zadovoljstvo što će njegov grad ponovno predstavljati Hrvatsku u očima sportske i streljačke Europe.

"Zadovoljstvo mi je što mogu predstaviti novi veliki sportski događaj u Osijeku i Hrvatskoj. Kao i prije 24 godine, najbolje europske strijelce ugostit će dvorana na Pampasu. Za tu prigodu ona doživljava obnovu i očekujemo da početkom srpnja ona zabljesne u novom ruhu kako bi svi natjecatelji, ali i prateće osoblje bili zadovoljni objektom. Ovaj projekt od velikog je značaja i za grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju, ne samo u smislu promocije, nego i u gospodarskom smislu, posebice turističkom. Svim natecateljima želim dobre rezultate, a posebno našim reprezentativcima", rekao je Đapić

"Hrvatski olimpijski odbor ponosan je na uspjehe naših streljača, posebno olimpijsku broncu Snježane Pejčić, ali i ništa manje vrijedne rezultate ostalih i s radošću očekujemo njihovu novu prigodu za dokazivanje. Vjerujem da dodatnog motiva našima ne treba, a organizatorima želim da sve završe na vrijeme i da imaju uspješno natjecanje", rekao je glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Josip Čop.

Dopredsjednik Organizacijskog odbora i predsjednik povjerenstva za marketing, promidžbu, informiranje i izdavaštvo Davor Krušelj govorio je o novoj opremi koja će biti postavljena na streljani.

Hrvatska reprezentativka, osvajačica olimpijske bronce u zračnoj pušci Snježana Pejčić izazila je zadovoljstvo što će se ovo veliko streljačko natjecanje održati u Hrvatskoj.

"Drago da se nakon Svjetskog prvenstva 2006. koje se održalo u Zagrebu opet kod nas održava jedno veliko natjecanje. Mi ćemo imati predstavnike u svim disciplinama i pokušati dati sve od sebe na domaćem terenu. Nadam se da će nas doći podržati brojni gledatleji, s obzirom da je nakon Olimpijskih igara streljaštvo dobilo na popularnosti kod nas", rekla je Snježana Pejčić, a njen kolega iz reprezenatcije Josip Glasnović složio se s njom i dodao:

"Žao mi je samo što streljana nije malo ranije završena pa da mi kao domaćini iskoristimo tu prednost. No, mi ćemo se dobro pripremiti i dostojno braniti boje lijepe naše. Ja osobno očekujem ulazak u finale, a tada je sve moguće, niti medalja nije isključena."

Na kraju konferencije za medije potpisan je i Ugovor kojim Toyota postaje službeno vozlo natjecanja.

U sklopu prvenstva bit će održana i redovna skupština Europske streljačke konfederacije na kojoj će se izabrati novo vodstvo, a bit će održana i svečana sjednica kojom će se obilježiti 225 godina streljaštva u Hrvatskoj. (hina/metro-portal)

08.05.2009. 18:11:59
http://metro-portal.hr/predstavljeno-ep-u-streljastvu/17526/