Metro-portal.hr

objavljeno 22.05.2019. 12:01:00
SAZNAJEMO

Predstavljeni udžbenici za novu školsku godinu

Frontalna primjena kurikularne reforme koja na snagu stupa od rujna ove godine znači da će sve škole u Republici Hrvatskoj u odabranim razredima uvesti znatne promjene u metodi nastave

Udžbenici po novom kurikulumu
Udžbenici po novom kurikulumu (Arhiva)

Jedna od vodećih izdavačkih kuća u Hrvatskoj, izdavačka kuća Alfa, na današnjoj je konferenciji za medije predstavila svoje nove školske udžbenike.

Frontalna primjena kurikularne reforme koja na snagu stupa od rujna ove godine znači da će sve škole u Republici Hrvatskoj u odabranim razredima uvesti znatne promjene u metodi nastave, a to će se odraziti i na učenike i na nastavnike. U skladu s tim promjenama, nakladnici su već sada pripremili i predstavili nove udžbenike koji prate promjene u školstvu.

Uz to što je usklađena s novim kurikulumom, nova generacija udžbenika ima novi dizajn, standardiziran format i bolje tehničke karakteristike. Velika novost ove su godine i udžbenici za prilagođeni pristup, koji su grafički, jezično i sadržajno prilagođeni učenicima s teškoćama u učenju, a potpuno su usklađeni s udžbenicima za redoviti program.

Novi udžbenici biraju se od 1. do 15. lipnja 2019., ove godine prvi put putem online aplikacije. Odluku o odabiru udžbenika u razrednoj nastavi donose učitelji razredne nastave, dok u višim razredima osnovnih i svim razredima srednjih škola odluku donose stručni aktivi predmeta na razini škole.

22.05.2019. 12:01:00
http://metro-portal.hr/predstavljeni-udzbenici-za-novu-skolsku-godinu/118599/