Metro-portal.hr

objavljeno 03.09.2013. 10:41:39
NOVOSTI

Predstavljene dvije nove Toyote

Nova Toyota Corolla i Toyota Auris Touring Sports na jednodnevnoj hrvatskoj prezentaciji u Sv. Križ Začretju

Dvije nove Toyote u C segmentu
Dvije nove Toyote u C segmentu (Automania)

Toyota Croatia d.o.o., generalni uvoznik i distributer vozila Toyota za Republiku Hrvatsku, krajem ljeta odlučila je hrvatskoj javnosti predstaviti dva nova automobila u izuzetno popularnom C segmentu. Toyota je hrvatskim novinarima predstavila na jednodnevnoj testnoj vožnji Corollu i Auris Touring Sports.

Probne vožnje odvijale su se od gradske gužve u Zagrebu, preko glatkog asfalta autoceste do Sv. Križ Začretja i dalje po bregima i dolima Hrvatskog Zagorja. Odlična prilika na brzinu isprobati mogućnosti dva automobila na svim mogućim vrstama ceste.

Prvo je bila Corolla, najuspješniji automobil u povijesti ovog japanskog proizvođača, a onda je ničim izazvana Toyota odlučila Corollu zamijeniti novom verzijom i novog imena - Auris.

Tako je legendarno ime Corolla zadržano samo za sedan karoserijsku verziju sa četvora vrata i klasičnim prtljažnikom na repu koja se odlično prodavala na istočnim tržištima, jer je trovolumenski oblik karoserije na tim tržištima znatno popularniji nego u Europi.

Auris je karoserijski ostao samo kao komb-limuzina s vratima na repu i karavan. Toyota Corolla do danas je prodana u više od 40 milijuna primjeraka - brojka koja najbolje govori o kakvoj je uspješnici riječ.

Cijeli tekst pročitajte na portalu Automania.hr

03.09.2013. 10:41:39
http://metro-portal.hr/predstavljene-dvije-nove-toyote/80231/