Metro-portal.hr

objavljeno 13.09.2013. 18:02:59
PREDSTAVLJAMO

Predstavljena prva LCHF kuharica

Anita Šupe je zajedno s koautoricom Arianom Miljević Bugenvilija predstavila je svoju revolucionarnu kuharicu po LCHF metodi

Anita Šupe predstavlja kuharicu
Anita Šupe predstavlja kuharicu (Metro)

Anita Šupe, poznata nutricionistica i njena suradnica Ariana Miljević Bugenvilija ispunile su veliku dvoranu u hotelu Antunović preko svih kapaciteta na predstavljanju svoje knjige Prva hrvatska LCHF kuharica.

Prepuna dvorana pratila je sa zanimanjem izlaganje koautorica o procesu nastanka kuharice, kao i njihove gošće Diane Funduk, vlasnice ekološke farme jaja. 

Pitanja praktičnog tipa o pojedinim receptima i vrstama hrane nizala su se jedno za drugim, a Anita Šupe je svojim odgovorima sigurno pridobila još nekoliko sljedbenika LCHF prehrane. No, što je zapravo LCHF prehrana, pitanje je na koje je Anita Šupe najbolje odgovorila na svom blogu Istine i laži o hrani, koji je ujedno i ime njene prve knjige izašle prošle godine.

LCHF naziv dolazi od engleskog Low Carb High Fat ili manje ugljikohidrata (šećera i škroba) i više prirodnih zdravih masti, ali predstavlja puno više od pukog smanjivanja ugljikohidrata u prehrani. LCHF filozofija je zapravo pokret vraćanja tradicionalnoj, izvornoj prehrani i odbacivanje rafiniranih i genetski modificiranih namirnica koje nisu ni postojale do prije 50-100 godina. Povratak svinjske masti, pravog maslaca, špeka i jaja u naše kuhinje. Biranje prave, domaće hrane bez kemikalija. Biranje hrane iz domaćeg, lokalnog i organskog uzgoja i odbacivanje hrane iz masovnog uzgoja u kojem se koriste štetne kemikalije.

Na kraju su autorice zajednički razrezale slavljeničku tortu koju su ispekle vjerne sljedbenice LCHF prehrane.

13.09.2013. 18:02:59
http://metro-portal.hr/predstavljena-prva-lchf-kuharica/80449/