Metro-portal.hr

objavljeno 23.04.2009. 13:17:06
EDUKACIJA MLADIH NAVIJAČA

Predstavljen projekt "Navijanje po bontonu"

Od države se očekuje nova i adekvatna zakonska regulativa za problem navijačkih nereda.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)

Zagrebačko gradsko poglavarstvo predstavilo je danas projekt "Navijanje po bontonu" kojim želi educirati mlade ljude kako bi se nasilje na sportskim natjecanjima preveniralo i smanjilo.

Predstavljajući projekt, Duško Ljuština član zagrebačkog Gradskog poglavarstva zadužen za područje obrazovanja, kulture i športa rekao je da se ovim projektom želi utjecati na mlade ljude kako bi se u Zagrebu spriječilo nasilje. Podsjetio je što je Gradsko poglavarstvo već poduzelo niz mjera u prevenciji nasilja u Zagrebu rekavši da se i od države očekuje nova i adekvatna zakonska regulativa za ovo područje. Pozvao je i medije da podrže ovaj projekt.

Jelena Pavičević Vukičević, Pročelnica gradskog ureda za obrazovanje, šport i kulturu istaknula je da je edukacija jedini oblik prevencije nasilja. Naglasila je da će se ove godine u 10 zagrebačkih srednjih škola započeti s projektom a od iduće školske godine i u vrtićima, osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima.

Potporu projektu pružili su u vrhunski sportaši među kojima i bivši vratar hrvatske rukometne reprezentacije Vlado Šola koji je zamjerio medijima da često u svojim natpisima istiću ono negativno u navijanju dok se pozitivni primjeri prešućuju.

Istaknuo je da će ovaj projekt imati problema u prihvaćanju kod mladih ljudi jer se godinama na sportskim natjecanjima toleriralo huliganstvo te su pravi navijači i njihove obitelji, kako tvrdi Šola, "protjerani s sportskih natjecanja".

Potporu projektu pružili su i nogometaši Dinama Milan Badelj te Tomislav Barbarić, a javnosti pjesma i spot "Bolje sutra" kojeg u okviru ovog projekta izvodi Matej Dučkić te učenici Trgovačke škole u Zagrebu. (hina/metro-portal)

23.04.2009. 13:17:06
http://metro-portal.hr/predstavljen-projekt-navijanje-po-bontonu/16933/