Metro-portal.hr

objavljeno 11.11.2010. 16:20:50
ZABAVA

Predstavljen program Zime na Kvatriću

Na Kvatriću će se predstaviti Zagreb i razne regije i županije cijele Hrvatske

Program Zime na Kvatriću
Program Zime na Kvatriću (CKD)

Zagrebačka udruga Centar za kulturne djelatnosti je danas na press konferenciji održanoj u šatoru na Kvaternikovom trgu predstavila program zimskih događanja na Kvaternikovom trgu. Program su podržali gospodin Marijan Pilaš, Predsjednik Vijeća Gradske četvrti Maksimir, gospodin Marijan Oljica, Predsjednik Vijeća Gradske četvrti Donji Grad te gospodin Luka Benko iz Turističke zajednice grada Zagreba.

Kvaternikov trg je jedan od najprometnijih trgova u Zagrebu, sjecište triju gradskih četvrti - Maksimira, Donjeg grada i Gornjeg grada. Osim toga Kvatrić je i mjesto prolaska brojnih stanovnika Grada koji na Kvatrić dolaze autobusima ili iz jugo-istočnog dijela Grada - Vukomerec, Ivanja Reka, Petruševec i Kozari putevi; ili iz sjevernog - Lašćina, Bijenik, Kozjak.

Već drugu godinu zaredom Centar za kulturne djelatnosti osmišljava i provodi program „Zima na Kvaternikovom trgu"sa željom da Kvaternikov trg oživimo kao mjesto susreta, na kojem će građani i posjetitelji grada imati priliku družiti se, zabavljati i nešto naučiti.

Sva događanja namjenjena su prvenstveno građanima i predstavljanju rada raznih kulturnih društava i udruga. Na konferenciji smo uputili poziv svim udrugama i kulturno umjetničkim društvima da kontaktiraju CKD i svoje gradske četvrti i  predlože kulturne, zabavne i edukativne programe.

Svakodnevni program odvijat će se tijekom studenog i prosinca unutar grijanog šatora i na otovorenom. Program će biti vezan uz Martinje, Svetog Nikolu, Advent i doček Nove godine. Za potrebe programa postavljeno je šest drvenih kućica u kojima su predstavljeni stari zanati i umjetnici, grijani šator s ponudom tradicionalnih hrvatskih jela u kojem  će se održavati razni kulturni programi i ugostiteljska kućica BAKINE DELICIJE s domaćom gastronomskom ponudom.

Na otvorenom dijelu postavili smo humanitarni vlakić čiji je dio prihoda namijenjen klubu „Vjeverica" - udruzi za pomoć osobama s mentalnom retardacijom. S početkom Adventa 28.11. održat će se svečano predstavljanje jaslica uz nastup dječjeg zbora župe Sv. Pavla iz Retkovca i paljenje prve adventske svijeće.  Za najmlađe smo pripremili radionice eko igračaka, „Medenu radionicu" o izradi meda i dječje predstave.

Kao poseban program, osim predstavljanja Zagreba, želimo predstaviti bogatu hrvatsku kulturnu baštinu iz različitih regija i županija Republike Hrvatske. Iz ovog razloga u suradnji s udrugom zagrebačkih branitelja Vukovara predstavljamo Vukovarsko-srijemsku županiju kroz kulturu stola, narodne običaje i stare zanate Slavonije.

11.11.2010. 16:20:50
http://metro-portal.hr/predstavljen-program-zime-na-kvatricu/51058/