Metro-portal.hr

objavljeno 07.06.2012. 14:57:00
AAR 2012

Predstavljen Adria Air Race 2012

Na akrobatski let odvažila se i Iva Šulentić, koja je prilično hrabro izdržala torturu u raznoraznim akrobacijama iznad Lučkog

Opaka mašina Andrewa Bickmorea
Opaka mašina Andrewa Bickmorea (Metro)

U ugodnoj i opuštenoj atmosferi sportskog aerodroma Lučko predstavljen je ovogodišnji Adria Air Race koji će se održati 9. lipnja na zagrebačkom Jarunu. Pred novinare su došla i dva pilota sa svojim avionima, Andrew Bickmore i domaći adut Branimir Ambreković.

Nakon predstavljanja aviona i njihovih mogućnosti, Branimir je u svoj avion uspio strpati i Ivu Šulentić, koja je nakon desetak minuta akrobacija na nebu iznad Lučkog izašla iz aviona oduševljena doživljenim, s velikom željom da to ponovi i to na još opasniji način.

Moramo priznati da se novinarska populacija na predstavljanju više držala roštilja nego aviona, no svejedno je napravljeno nekoliko rundi panoramskih letova iznad grada.

Podsjećamo, Adria Air Race održava se u subotu na Jarunu, a osim spektakla na nebu, posjetitelje očekuje i vrlo zanimljiv program na zemlji i to već od 10 sati. Naime, osmišljen je bogat program za sve uzraste pa, osim toga što će svi moći uživati u skokovima padobranaca, letu helikoptera i niskom prelijetanju vojnog zrakoplova i putničkog aviona, najmlađi će posjetitelji moći sjesti u prave zrakoplove izložene na zemlji.

- Vrata Jaruna otvaraju se već od 10 sati i to zabavnim programom. Nakon natjecateljskog, letačkog dijela spremili smo još jedno iznenađenje za sve posjetitelje. Za sada vam mogu otkriti da će biti odlične glazbe - istaknuo je Emer.

Doznajemo da je predviđeno prelijetanje Jaruna putničkim avionom punim hrvatskih navijača na visini od svega 50 metara iznad jezera.

Stoga, pozivamo sve na Jarun u subotu, upad je recesijskih 20 kuna, a zabave će biti napretek za velike i male.

Galeriju fotografija s predstavljanja AAR 2012 pogledajte OVDJE.

07.06.2012. 14:57:00
http://metro-portal.hr/predstavljen-adria-air-race-2012/71735/