Metro-portal.hr

objavljeno 14.06.2019. 12:01:00
NAJAVE

Predstavljanje projekta "U potrazi za istinom"

U ponedjeljak, 17. lipnja s početkom u 19. 30 sati polaznici radionice keramike i produkt dizajna predstavit će nastale eksponate u Centru za kulturu Trešnjevka / Galerija Modulor

Dođite u Cekate!
Dođite u Cekate! (Cekate)

Centar za kulturu Trešnjevka, Telecentar i Arheološki muzej u Zagrebu predstavit će nastale rezultate radionica projekta u U potrazi za istinom. Polaznici glazbene radionice održat će koncert u nedjelju, 16. lipnja u Društvenom domu Prečko u 19 sati gdje će izvesti skladbe nastale pod vodstvom kompozitora Zorana Ščekića.

U ponedjeljak, 17. lipnja s početkom u 19. 30 sati polaznici radionice keramike i produkt dizajna predstavit će nastale eksponate u Centru za kulturu Trešnjevka / Galerija Modulor nastale pod vodstvom dizajnerice Petre Bilić Križan i Lidije Kamber Boševski.

Predstava Popravak života, koja je nastala u sklopu kazališne radionice  bit će premijerno izvedena 17. lipnja u 20 sati u Centru za kulturu Trešnjevka. Predstava je nastala pod vodstvom glumice, redateljice i dramske pedagoginje Jelene Hadži- Manev dok je tekst koji potpisuju polaznici nastao pod mentorstvom Brune Margetića. Produkciju predstave potpisuje poznata glumica Kostadinka Velkovska. Riječ je o predstavi koja koristi princip teatra u teatru u kojoj se kazališna družina okupila napraviti predstavu, ali stvari ne idu baš kako su se nadali..

Projekt je započeo je 1. rujna 2018. i traje do 30. kolovoza 2019. U potrazi za istinom adresira dva međuovisna problema digitalne kulture, nedovoljnu ponudu digitalnih kulturnih sadržaja koji će potaknuti rast broja korisnika i nedovoljnu kompetenciju korisnika, posebno starijih građana, potrebnu za konzumaciju digitalnih kulturnih sadržaja. Također, projekt stavlja prioritet na kreiranje multimedijskih sadržaja, i na taj način spaja široku lepezu tradicionalnih (kazalište, ples, glazba, keramika) i relativno novih oblika umjetničkog stvaralaštva (web dizajn, produkt dizajn).

U prvoj fazi projekta starije osobe su usvajale umjetničke i digitalne kompetencije, a u drugoj fazi ih primjenjuju na realizaciji zajedničke multimedijske izložbe koja prati utjecaj antike, srednjeg vijeka, prosvjetiteljstva, industrijske revolucije i modernog doba na kulturnu baštinu Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

14.06.2019. 12:01:00
http://metro-portal.hr/predstavljanje-projekta-u-potrazi-za-istinom/119022/