Metro-portal.hr

objavljeno 14.01.2010. 11:48:10
SLOVENIJA

Predsjednik Stjepan Mesić odrađuje zadnji službeni put

Mesić je kao mjesto zadnjeg službenog predsjedničkog posjeta izabrao Sloveniju gdje će se susresti s Danilom Tuerkom i Borutom Pahorom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dragan Matić/Cropix)

Predsjednik Stjepan Mesić stigao je u četvrtak ujutro u oproštajni posjet Sloveniji tijekom kojega će sa slovenskim sugovornicima razgovarati o odnosima dviju država i stanju u regiji.

Mesića je na Brdu kod Kranja uz vojne počasti dočekao njegov domaćin Danilo Tuerk nakon čega su počeli razgovore. Nakon razgovora predsjednici će održati konferenciju za novinare.

Predsjednika Mesića na Brdu kod Kranja očekuje i susret s bivšim slovenskim predsjednikom Milanom Kučanom koji je kao i predsjednik Mesić proveo dva mandata na dužnosti predsjednika države.

Popodne će se hrvatski predsjednik sastati sa slovenskim premijerom Borutom Pahorom i njegovim suradnicima, a navečer će se u pograničnom mjestu Vinica na Kupi uz nazočnost Mesića i Tuerka održati susret društva slovensko-hrvatskog prijateljstva.

Slovenski mediji u četvrtak navode da su jučerašnji posjet premijerke Kosor i današnji oproštajni posjet predsjednika Mesića dokaz sve boljih međudržavnih odnosa koji su postavljeni na nove temelje. (hina/metro-portal)

14.01.2010. 11:48:10
http://metro-portal.hr/predsjednik-stjepan-mesic-odradjuje-zadnji-sluzbeni-put/30656/