Metro-portal.hr

objavljeno 28.01.2012. 12:11:22
OLIMPIJSKE KVALIFIKACIJE

Predsjednik Makedonije odlikovao rukometaše

Gjorge Ivanov, predsjednik Makedonije, odlikovao je rukometaše medaljama za zasluge jer su osvojenim petim mjestom na EURU osigurali olimpijske kvalifikacije

Fotografija vijesti

Predsjednik Makedonije Gjorge Ivanov odlikovao je makedonske rukometaše medaljama za zasluge nakon što su Kiro Lazarov i društvo osvojili peto mjesto na EURU i osigurali olimpijske kvalifikacije, javlja Hina.

Makedonci su pobjedom nad Slovenijom (28:27) u Beogradu stekli priliku da postanu prva makedonska ekipa koja će nastupiti na Olimpijskim igrama. U Makedoniji se sprema slično slavlje kao i prilikom dočeka košarkaša, koji su bili četvrti na Europskom prvenstvu u Litvi. Rukometaše će najprije dočekati na granici, a potom slijedi vekiko slavlje u središtu Skopja. Makedonci su posebno ponosni na Kirila Lazarova koji je postao najbolji strijelac u povijesti europskih prvenstava, a već otprije, sa SP-a u Hrvatskoj 2009, nosi naslov najboljeg strijelca u povijesti svjetskih smotri.

Jedna od vladinih agencija dodijelila je svakom od igrača dvogodišnju stipendiju u iznosu od 10.000 eura, a izborniku Zvonku Šundovskom nagradu od 4000 eura.

28.01.2012. 12:11:22
http://metro-portal.hr/predsjednik-makedonije-odlikovao-rukometase/67692/