Metro-portal.hr

objavljeno 16.05.2010. 14:42:28
PROBLEM KANDIDATURE

Predsjednik Engleskog saveza optužio Španjolce za pokušaj podmićivanja sudaca na SP

Engleski savez nije komentirao ove tvrdnje, ali list navodi da je Savez pokušao spriječiti objavljivanje ovog razgovora tražeći sudsku zabranu, no nije ju uspio ishoditi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Britanski list "The Mail on Sunday" u nedjelju je objavio tekst u kojem se navodi da predsjednik Engleskog nogometnog saveza (FA) David Triesman u jednom razgovoru optužuje Španjolsku kako uz pomoć Rusije želi podmititi suce na predstojećem SP u Južnoj Africi, a zauzvrat bi Španjolska odustala od kandidature za domaćinstvo SP 2018.

List je objavio izvatke iz tajno snimljenog razgovora između Triesmana i njegova bivšeg pomoćnika iz vremena dok je Triesman bio ministar u britanskoj vladi.

"Mislim da naša kandidatura ima dobar odjek kod Afrikanaca, mislim da nam ide dobro i kod nekih azijskih zemalja, a vjerojatno dobro stojimo i u Srednjoj i Sjevernoj Americi. Pretpostavljam da će zemlje Latinske Amerike glasati za Španjolsku, iako to nikad nisu javno rekli. No, ako Španjolska odustane od kandidature, budući da Španjolska traži pomoć Rusa da bi podmitili suce na Svjetskom prvenstvu, onda bi glasovi zemalja Latinske Amerike mogli otići Rusiji", izjavio je Triesman u tom tajno snimljenom razgovoru tvrdi list "The Mail on Sunday".

Kandidature za svjetska prvenstva 2018. i 2022. predali su Engleska, Rusija, SAD, Japan, Australija, dok zajednički kandidiraju Nizozemska i Belgija, te Španjolska i Portugal. U igri su još dvije države, Južna Koreja i Katar, koje kandidiraju samo za SP 2022. (hina/metro-portal)

16.05.2010. 14:42:28
http://metro-portal.hr/predsjednik-engleskog-saveza-optuzio-spanjolce-za-pokusaj-podmicivanja-sudaca-na-sp/40136/