Metro-portal.hr

objavljeno 28.08.2015. 08:01:00
200 KUNA

Predizborni vaučeri za energente

U duhu predizbornog vremena, vrijedna Milanovićeva pčelica Milanka Opačić smislila je projekt dostojan uma Milana Bandića

Kakva Vlada, takvi vaučeri
Kakva Vlada, takvi vaučeri (Shutterstock)

Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić izjavila je u četvrtak da je Vlada s isporučiteljima energenata dogovorila model po kojem će se građanima koji su u osobito teškom socijalnom položaju odobriti posebna naknada od 200 kuna mjesečno za plaćanje struje, plina ili nekog drugog energenta

'Obavili smo razgovor s tri najveća isporučitelja energenata, među kojima je i HEP, i dogovorili model po kojem će se novci za naknade osiguravati iz njihove dobiti', rekla je Opačić najavivši da će Vlada idućeg četvrtka donijeti uredbu po kojoj bi se energetska naknada uvela već od 1. listopada.

To neće biti novac iz državnog proračuna, a ni HEP radi toga neće povećavati cijenu struje, pojasnila je Opačić dodajući da se s ostalim isporučiteljima, čija je dobit mala, dogovaraju određene kompenzacije.

Pravo na energetsku naknadu ili 200 kuna mjesečno imalo bi 125.000 građana koji su korisnici zajamčene minimalne naknade ili osobne invalidnine.

28.08.2015. 08:01:00
http://metro-portal.hr/predizborni-vauceri-za-energente/93555/